• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kinyomozták, ki gázolta el a mentőst

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Elfogták a mentőtisztet elgázoló, majd az áldozatát cserbenhagyó sofőrt Fehérváron.

Mint lapunk is beszámolt róla, múlt év december 15-én késő délután egy úttesten átkelő mentőst gázolt el ismeretlen járművezető Székesfehérváron a Szent György Kórház előtt. A gyalogos többszörös töréses sérülést szenvedett.

Amellett, hogy számtalan helyen jelent meg felhívás az ismeretlen járművezető azonosítása érdekében, január utolsó napján a klasszikus nyomozási módszerekkel értek el eredményt a rendőrök. A gázolót elfogták - tájékoztatta lapunkat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Szent György Kórház 1. számú kapujánál található gyalogos-átkelőhelyen ment át a szolgálaton kívüli mentőtiszt december 15-én 18.35 perckor, amikor egy érkező ismeretlen jármű elgázolta. A gyalogos az ütközés következtében a levegőbe emelkedett, majd a bal oldali forgalmi sávban az úttestre esett. Többszörös töréses
sérülést szenvedett, miközben a gázoló megállás nélkül továbbhajtott.

A balesethelyszínelést végző rendőrök összegyűjtötték a helyszínen maradt tárgyi bizonyítási eszközöket, üvegtörmelékeket, műanyag takaróelemeket, illetve megkezdték az érdemi információval bíró tanúk felkutatását. Az ügy további vizsgálatával megbízott fővizsgáló irányításával felhívás jelent meg a sajtóban, de maguk is keresték a környező üzletekben az esetleges tanúkat.

A beszerzett információk alapján egy személyre szűkült a kör, akiről feltételezni lehetett, hogy a kórház alkalmazásában áll. A további adatgyűjtés eredményeként sikerült beazonosítani a feltételezett gázoló személyét.

A 32 éves székesfehérvári férfit előállították a rendőrök, ezzel egy időben szakértői vizsgálatra lefoglalták a tulajdonában lévő Opel Corsát. Az előállított férfi beismerő vallomást tett a gázolással kapcsolatban. Kiderült, hogy a férfi a baleset bekövetkezését követően félreállt járművével, és visszament a helyszínre, azt azonban sem ott, sem a későbbiekben tett felhívások során nem közölte, hogy ő követte el a balesetet.

Az adatok alapján közúti közlekedési baleset gondatlan okozás vétség miatt indult vele szemben büntetőeljárás. Felelősségét a segítségnyújtás elmulasztása ügyében tovább vizsgálja a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.