• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kőbányára látogat a Richter Egészségváros

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházat is segítik a Richter Egészségváros látogatói.

Kellemes környezetben, szórakoztató programok mellett vehetnek részt ingyenes szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadásokon azok, akik május 28-án, szombaton ellátogatnak Budapesten a Kőbányai Szabadidő Központ előtti parkba a Richter Egészségváros Program egész napos családi rendezvényére. A helyszínen fitnesz- és gyermekprogramokkal, színpadi műsorral várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. A tartalmas szórakozás mellett minden résztvevő növeli a 110 éves fennállását ünneplő Richter Gedeon gyógyszercég által felajánlott alapadomány összegét a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet számára.

Évek óta halogatott egészségügyi ellenőrzésen, szűrővizsgálatokon eshet túl akár az egész család május 28-án Kőbányán, a KÖSZI előtti parkban, ahol 10 órától 18 óráig a Richter Egészségváros Program várja a kikapcsolódni vágyókat. A harmadik éve zajló országos rendezvénysorozat keretében csontsűrűségmérést, prosztataszűrést, vércukor-, koleszterinszint-, vérnyomásmérést és bőrgyógyászati szűrést végeztethetnek el a szakemberekkel a rendezvényre látogatók.

A szűrővizsgálatok mellett egészségügyi tanácsadásokon is részt vehetnek az érdeklődők: Alzheimer-kór, memóriazavar, alvászavar, reflux és gyomorfájdalmak, onkológiai, nőgyógyászati témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ, de dietetikus és gyógytornász véleményét is kikérhetik. A Patika sátorban a „Kérdezze gyógyszerészét" tanácsadás mellett megtudhatják testsúlyukat, magasságukat és testtömeg-indexüket, előadásokat hallgathatnak meg, a legaktívabb lakosok pedig véradáson és elsősegélynyújtás bemutatón is részt vehetnek.

Az elmúlt évek során számos ismert személy vett részt és állt a kezdeményezés mellé, így aki ellátogat Budapesten a Richter Egészségvárosba, az találkozhat Jaksity Katával és Rudolf Péterrel, beszélgethet Rácz Zsuzsa íróval és együtt tornázhat Katus Attilával. Sőt, kérheti kedvenc slágerét is Garami Gábortól a ClassFM hétvégi kívánságműsorában. A rendezvényen színpadra lép a Zuglói Majorette Csoport, a Magic Dance School, a Rave Dance S.E. és a Danza Studio.

A helyszínen nemcsak saját egészségükért tehetnek a látogatók, hanem a város egészségügyi intézményének fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak. A RichterGedeon gyógyszercég ugyanis 2.000.000 forint adományt ajánl fel a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet számára. Ezt az adományalapot a rendezvényre kilátogató lakosok a programokon való részvételükkel növelik.

Érkezéskor minden résztvevő pontgyűjtő füzetet kap. Valamennyi szűrővizsgálatért, tanácsadáson való részvételért, előadás meghallgatásáért, teszt kitöltéséért vagy a fitneszeszközök használatáért adománypontok járnak. A beváltott pontokat a Richter forintban hozzáadja a kórház számára szánt adomány alapösszegéhez. A nap végén kiderül sok ezer résztvevő egészsége, hány millió forintot jelent a kórháznak.

A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a kampány teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.