• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Korszerűsítéssel csökkenti a költségeket az ORFI

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Az intézmény három épületében az energiahatékonyságot javító felújításokat végeztek.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a mai napon átadta az elmúlt év utolsó negyedévében kezdődött, csaknem 1 milliárd forintból elkészült beruházást. Az intézmény három épületében, a KEOP pályázatnak megfelelően, az energiahatékonyság javítására vonatkozó felújításokat végeztek, melyek közvetlen célja az intézet hő- és villamosenergia-fogyasztásának csökkentése volt. A megújulásnak köszönhetően évente jelentős, több tíz millió forint takarítható meg a fűtés és a villanyszámlákon. A szigorú gazdálkodásának köszönhetően az ORFI azon kevés kórházak egyike, amelynek hosszú ideje sem tartozása, sem átütemezett számlája nincs - tudatta közleményben az intézmény.

Prof. Dr. Poór Gyula, az ORFI főigazgatója elmondta- " Az energetikai felújítás az ORFI három épületét, a több mint százéves Esplanade épületet, valamint a Lukács udvar két műemléki védettség alatt álló épületegyüttesét érintette. Az Esplanade épület hat szintből álló, 265 ágyas, aktív fekvőbeteg-ellátásra szolgáló létesítmény, míg a Lukács épületegyüttesben 137 ágyon két reumatológiai rehabilitációs osztály, illetve az igazgatás működik.

A beruházásba beletartozott a nyílászárók teljes cseréje, a világítás korszerűsítése, a fűtésrendszer kazánjainak és vezetékeinek cseréje, valamint az egyik épület homlokzat- és tetőszigetelése. A felújításnak köszönhetően összességében mintegy 37,5 millió forint energiaköltség-megtakarítás várható évente, ami több mint 40 százalékos költségcsökkentést jelent. A beruházás része a progresszív mozgásszervi betegellátás csúcsán elhelyezkedő ORFI fejlesztési folyamatának, és tovább stabilizálja a veszteség nélkül működő intézmény anyagi helyzetét."

Ónodi-Szűcs Zoltán az egészségügyért felelős államtitkár az ünnepélyes átadón elmondta - „ Minden további kórházfejlesztésnek, amely érinti a budapesti ellátást és fejlesztést, illeszkednie kell a most alakuló fővárosi kórházfejlesztésbe. Emlékeztetett, az előző uniós ciklusban a közép-magyarországi régió kevés fejlesztési forráshoz jutott, jellemzően más régiók kórházfejlesztéseit tudták megvalósítani, és a következő uniós ciklusban még kevesebb forrás jut majd, így hazai forrásból kell a fejlesztéseket elkezdeni" - áll a közleményben. (A képen (b-j) Dr. Cserháti Péter a budapesti kórházfejlesztés előkészítéséért felelős miniszteri biztos, Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és Prof. dr. Poór Gyula az ORFI főigazgatója)