• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Korszerűsítették a sátoraljaújhelyi kórházat

Regionális hírek

A kórház teljes felújításához még további nyolc épületet modernizálnak.

Uniós forrásból, csaknem kétmilliárd forintból újították fel, fejlesztették a sátoraljaújhelyi Erzsébet kórházat, az intézmény technológia tömbjét pénteken adták át. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az avatáson egyebek mellett arról szólt, hogy az egészségügyi rendszer újraszervezésének köszönhetően a régiók között csökkent az úgynevezett betegvándorlás, a magyar egészségügyben pedig soha nem látott fejlesztések kezdődtek meg az elmúlt években. A Sátoraljaújhely és a zempléni, bodrogközi térség több mint ötven településének mintegy hetvenezer lakosát ellátó intézmény "mérföldekkel előzi meg" korábbi fejlettségi szintjét - mondta az államtitkár.

A Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúra-fejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban projekt keretében egy új épületben egyebek mellett központi műtőblokkot, sterilizálót, diagnosztikai részleget alakítottak ki. A kórház teljes felújításához még további nyolc épületet modernizálnak.

Többmérföldes ugrás Sátoraljaújhelyen
A TIOP-2.2.4-09/1-2010-0006 „Struktúraváltoztatást támogató infrastruktúrafejlesztés a fekvőbeteg-szakellátásban'' projekt keretében az eddig megvalósult és kifizetett projektelem értéke 1 464 615 475 Ft. A projekt zárásig, - ami a tervek szerint 2014. május 31. - további 288 589 346 Ft értékben valósul meg fejlesztés EU támogatással. A kórház teljes felújításához még további 8 épület rendbetételére van szükség - írta az átadás kapcsán a GYEMSZI közleménye.

A központi technológiai tömb műszaki átadása megtörtént, a használatbavételi engedély megkapta, a közbeszerzési eljárások eredménnyel lezárultak. Megtörtént a bútorbeszerzés és az aggregátor beszerzésére vonatkozó szerződés megkötése. A kórházi osztályok átköltöztetésével kapcsolatos átépítési, felújítási munkálatok 2013 decemberében megkezdődtek. Az átköltözéseket követően február közepén indul el a 17. számú épület bontása, a parkoló és a térvilágítás kivitelezése. A projekt utolsó fázisában elvégzett munkák után kerül sor a végleges műszaki átadásra, majd a végleges használatbavételi engedély kiadására.

Az 55 település közel hetvenezer lakosát ellátó intézmény színvonalas, a kor elvárásainak megfelelő technológiai tömbjét dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, dr. Török Krisztina a GYEMSZI főigazgatója, és dr. Tóth Ildikó, a kórház főigazgatója jelenlétében avatta fel.