• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Korszerűsítik a pózvai pszichiátriai részleget

Regionális hírek Forrás: MTI

A projekt révén megvalósuló nappali kórházba a páciensek otthonukból járnak be kezelésre.

Nappali ellátást lehetővé tévő kórházi részleget, foglalkoztatót és munkaterápiás célú üvegházat alakítanak ki, illetve újítanak fel a Zala Megyei Kórház külső, pózvai egységében, a pszichiátriai betegek kezelésének korszerű formájához szükséges feltételek megteremtéseként, mintegy 280 millió forintos beruházással. A kivitelezői szerződés szerdai aláírása alkalmából Halász Gabriella, a zalaegerszegi kórház főigazgatója elmondta: a pszichiátriai rehabilitáció fejlesztését, korszerűbb ellátási lehetőségek megteremtését szolgálja a beruházás. Kifejtette, hogy olyan újszerű ellátási formát valósítanak meg a pszichiátriai betegek számára, amelyre Magyarországom csak kevés helyen van példa, s ez lehetővé teszi, hogy ez ellátást a kórház megossza a közösséggel, a családdal.

Vigh László fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy - a 10 nyugat-magyarországi kórház konzorciumában megvalósuló,közel kétmilliárd forintos fejlesztési projektből - 176 milliót nyert el a zalaegerszegi egészségügyi intézmény, de ezt a kormány 283 millió forintra egészítette ki. A közbeszerzés nyerteseként a ZÁÉV Zrt. végezheti el a korszerűsítési munkálatokat, amelyek befejezési határideje június 30.

Peresztegi Imre, a ZÁÉV vezérigazgatója elmondta, a jelenlegi zalaegerszegi munkák a külsőkórház területén három épületet érintenek. A még 1973-ban épített ingatlanokon kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik az energetikai rendszert és a homlokzatszigetelést, továbbá a tetőzetet, illetve átépítik a belső tereket és modernizálják a vizesblokkokat. Renoválják a jelenlegi foglalkoztató épületét is, illetve az üvegházat úgy építik át, hogy abban 200 négyzetméteres nappali terápiás foglalkoztatót alakítanak ki - részletezte a vezérigazgató.

A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint a Zala Megyei Kórházhoz a Zalaegerszegen és térségében élő mintegy 80 ezer ember pszichiátriai ellátása tartozik. Az 1057 ágyas intézményben 164 ágyon végez fekvőbeteg-ellátást a pszichiátriai osztály a pózvai telephelyen. A projekt révén megvalósuló nappali kórházba a páciensek naponta otthonukból járnak be gyógykezelésre, vagyis felelős résztvevőjévé válnak a terápiás folyamatnak, amelybe bevonják a családot és a hozzátartozókat is.