• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Lecseréli az unió a veszprémi gépeket

Regionális hírek Forrás: GYEMSZI - Weborvos

Az orvosi eszközpark első darabjait a tender győztese ma adta át a kórháznak.

Közel öt milliárd forintból valósul meg a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház struktúraváltása, amelyhez 4,3 milliárd forint európai uniós forrást nyert el az egészségügyi intézmény.  A „Struktúraváltás a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-nél" elnevezésű, TIOP 2.2.4-09/1-2010-0023, 90 százalékos támogatású projekt két elemből áll, építési beruházásra több mint másfél milliárd forintot fordíthat a kórház, az orvosi gép- és műszerpark fejlesztésére, korszerűsítésére pedig 2.612.795.492 forint áll rendelkezésre - adta hírül a fenntartó GYEMSZ közleményben.

A projekt révén mind az igénybe vevők, mind a szolgáltatást nyújtók részére biztonságos ellátást garantáló, magas technológiai színvonalú, értékálló kórházi környezet jön létre, átláthatóbbá válik a kórházi működés, javul a betegellátás szervezettsége és mindez hosszútávon fenntartható is lesz.

Az építéssel érintett terület nagysága meghaladja a nyolcezer négyzetmétert, az orvosi gép-műszer és informatikai fejlesztést célzó projektelem pedig a Központi Műtőblokk, a Központi Sterilizáló Egység, a Központi Intenzívterápiás Osztály, a Gyermek Intenzív Ellátás, a Szülészet-nőgyógyászati Osztály, a Belgyógyászati Centrum gasztroenterológiai és kardiológiai része, a Neurológiai (Stroke) Intenzív Ellátás és az Integrált Radiológiai Osztály eszközparkjának jelentős fejlesztését biztosítja.

Az 1,5MrdFt értékű építészeti beruházás/fejlesztés 9342 m2-t érint. A megvalósuló építészeti beruházás 11 modern osztály, ellátási egység és a háttér kiszolgáló bázisok fizikai és működési egységét eredményezi. Ezzel létrejön a magas szakmai színvonalú betegellátás építészeti feltételrendszere. Olyan építészeti megoldásokat alkalmaznak, amelyek a kórház olcsóbb működtetéséhez járulnak hozzá. Így eredményként az épületek üzemeltetési-fenntartási költségei százalékosan kimutathatóan csökkennek, célként megvalósul a jelenleginél alacsonyabb költséggel működő, hatékony kórházi üzemelés.

Az orvosi eszközpark első darabjait a tender győztese 2013. június 11-én adta át dr. Rácz Jenőnek, a kórház főigazgatójának, dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár, és dr. Török Krisztina, a GYEMSZI főigazgatója jelenlétében. Az eszközök folyamatosan érkeznek a kórházba. Az építészeti beruházáshoz a munkaterületet pedig június 27-én adják át.