• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Megnyitott a Duna Medical Center rendelője

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

A DMC az első olyan privát gyógyintézmény lesz, mely szinte az összes orvosi szakterületen ellátást nyújt.

Négy emeleten, csaknem 3 ezer négyzetméteren kedden megnyílt a leendő nagy magánkórház, a Duna Medical Center (DMC) szakrendelője és egynapos sebészeti központja. A Duna parti elegáns épületben az aneszteziológiától az urológiáig 27 szakma orvosai várják a fizetőképes betegeket, akiket, ha szükségük és pénzük is van, két, világszínvonalon felszerelt műtőben az egynapos ellátás keretében meg is operálnak.

Az ünnepélyes megnyitón a magánkórház és a 2 milliárd forintba kerülő magánrendelő létrehozásának kezdeményezői, Igor Iankovskyi üzletember, Joseph Priel Közép-Kelet Európa egyik legelismertebb egészségügyi befektetője, valamint Amir Nachumi a beruházás projektmenedzsere arról beszéltek, hogy talán a legnagyobb kihívás a DMC megvalósításában a szkepticizmus legyőzése volt. Ma már mindhárman úgy gondolják, hogy ez a Magyarországon egyedülállón felszerelt, a legkiválóbb orvosokat, szakdolgozókat alkalmazó egészségügyi központ a "változás katalizátora lesz".

A befektetők azt is elmondták, hogy számításaik szerint a szakrendelőtől 500 méterre fekvő telken 2016 végére, 2017 elejére felépül a 130 ágyas magánkórház is, amely Magyarországon az első olyan privát gyógyintézmény lesz, mely szinte az összes orvosi szakterületen ellátást nyújt. Ami a DMC honlapja szerint biztosan lesz az új kórházban: 7 műtő (6 sebészeti és 1 invazív radiológiai műtő), felnőtt és gyermek intenzív osztályok, labor és diagnosztikai részlegek (PET/CT, MRI, CT, endoszkópiás diagnosztika). Ami nem lesz, legalábbis a nyitáskor: sürgősségi osztály, traumatológia, stroke-ellátás – ismerte el kérdésre válaszolva a központ egyik vezetője.

A kedden megnyílt új privát szakrendelő és egynapos sebészeti központ részletes bemutatóján elhangzott, hogy jelenleg 150 képzett szakdolgozót alkalmaznak és 32 neves szakorvos áll szerződésben a DMC-vel, köztük például az ismert ortopédus, traumatológus dr. Hangody László, a neves szülész-nőgyógyász dr. Ungár László, illetve a főigazgatói posztot is betöltő dr. Bazsó Péter ideggyógyász-idegsebész. Az orvosokkal nincs kizárólagos szerződése a központnak, így a jövőben 170 szakemberhez is fordulhatnak a magánbetegek. A tervek szerint egyébként a DMC végső létszáma elérheti a 600 főt is.

A fizetésekről csak annyit árultak el, hogy átlagosan magasabb az orvosok fizetése, mint az állami ellátásban, de kevesebb, mint Nyugat-Európában. Egy, a megnyitón jelenlévő orvos elárulta: ő külföldről jött haza ezért az állásért. Azt is elmondta: bár kevesebbet keres, mint Németországban, de szakmailag csábító volt világszínvonalú eszközökkel dolgozni.

Az új szakrendelőben és a műtőkben valóban a legkorszerűbb eszközökkel diagnosztizálhatják, illetve gyógyíthatják a betegeket. A földszinten működő radiológiai részlegen például olyan, az országban egyedülálló digitális mammográf működik 3 dimenziós tomoszintézissel, amellyel a korábbinál 29- 41 százalékkal több emlőrák szűrhető ki, ráadásul azonnal mintát is tudnak venni a gyanús szövetekből. Egyelőre sehol az országban máshol, csak a DMC-ben található az a röntgenkészülék is, amely teljes alakot képes feltérképezni. Így egyetlen digitális panoráma felvételen ábrázolható a gerincoszlop, tehát jól vizsgálható a gerinc statikája, pontosan lemérhető a gerincferdülés mértéke.

A nyolcadik emeleten lévő egynapos sebészet műtőiben minimál invazív atroszkópiás, Arthrex Synergy HD3 tornyot szereltek fel, amelynek segítségével például speciális ízületi plasztikák elvégzésére is lehetőség van. Ezen kívül olyan 3 dimenziós Endo-eye endószkópos laparoszkópot alkalmazhatnak a műtétek során, amely jelenleg az egyik legkorszerűbb eszköznek számít. Az egynapos ellátás keretében egyébként az általános sebészeti beavatkozások mellett gasztroenterológiai, fül-, orr-, gégészeti, idegsebészeti, szülészet-nőgyógyászati, szemészeti, ortopédiai, traumatológiai, plasztikai, valamint urológiai műtéteket végeznek.

Az új privát szakrendelő árai nem sokban különböznek a már működő magánrendelők áraitól. Csak néhány példa: egy bőrgyógyászati vizsgálat 20 ezer forintba, egy mammográfiai szűrés, valamint valamint egy nőgyógyászati vizsgálat szintén 20-20 ezer forintba kerül. A megnyitón kiderült, hogy az egyik nagy biztosítótársaság összefogott a DMC-vel és kifejezetten az új központra szabott biztosítási csomagot kínál majd magánszemélyeknek és cégeknek.