• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Merre tartasz Semmelweis Egyetem?

Regionális hírek Forrás: Semmelweis Egyetem

A változásoknak természetesen személyi következményei is vannak és lesznek.

"A Semmelweis Egyetemet mérete, fajsúlya, költségvetése vagy éppen működésének bonyolultsága alapján akár az ország első húsz cége közé is lehetne sorolni" - írja Dr. Szél Ágoston rektor az egyetem honlapján megjelent, az eddig megtett utat elemző írásában.

"Tevékenységében az egyik legfontosabb „termelő vállalat", amelynek termékét, a megszerzett kutatási eredményeket és a hallgatóknak átadott tudást, a világ legfejlettebb országaiban is igen nagy becsben tartják (ez nem is gazdagság kérdése, hiszen több „gazdag" ország ilyen teljesítményre nem képes, inkább megvásárolja azt). A Semmelweis Egyetem különleges állami intézmény, amely nem gépeket gyárt piaci versenyben, de nem is felügyel, vagy adminisztratív munkát végez, hanem valahol a két véglet között teljesít. A szó legnemesebb értelmében „szolgáltat", vagyis a nemzetet, a közjót szolgálva nemzetközi szinten is elismert minőségű értéket hoz létre. Mindezt olyan nemzetközi környezetben, ahol a versenyképesség döntő jelentőségű! A „szolgáltató" jelző annyira helyénvaló, hogy kiválóan képzett szakembereivel ebben az összetett tevékenységben a Semmelweis Egyetem a magyar egészségügy meghatározó szereplője.

"A Semmelweis Egyetemen végrehajtott változásoknak természetesen személyi következményei is vannak és lesznek" - szögezi le az írás, mey épen ezen változásokat sorolja. "Sokszor a rektori pályázatomban megfogalmazott együttműködés hiánya miatt hosszú hónapokra volt szükség a bonyolult helyzetek megismerésére. Ez a folyamat folytatódik, de a változásokkal együtt elindítottuk a korrekciós folyamatokat és az építkezést is. Az év végére remélhetőleg széles körben érezhető lesz, hogy az egyetem hatékonyabban, mindhárom fő tevékenységének, az oktatásnak, a betegellátásnak és a kutatásnak a szolgálatában, egyre jobb minőségben működik. A korrekciók leginkább a rendcsinálás kategóriájába tartoznak, de ezzel párhuzamosan elindultak az új keletű fejlesztések is.

Tudjuk, hogy a korrekciós folyamatoknak még nincs vége, de ahogyan eddig sem, ezután sem öncélúak lesznek a változások, hanem minden esetben kimutathatóan az egyetem érdekeit fogják szolgálni". A teljes írás az egyetem honlapján.