• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Mozdulj rá! 2x3 - ingyenes sportprogramok Óbudán

Regionális hírek Forrás: MTI

Valamennyi helyszínen ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal is várják az érdeklődőket.

Mozdulj rá! 2x3" elnevezéssel ingyenes szabadidős sportprogram-sorozatot rendez idén Óbudán a kerületi önkormányzat. Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a hétfői sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy tavaly nagy sikere volt az Óbudai Olimpiának, amelynek öt szabadidősportos eseményén több mint ötezren vettek részt.

A"Mozdulj rá! 2x3" eseménysorozat három szárazföldi és három vizes rendezvényből áll. A programok április 7-én a Hajógyári-szigeten, az Óbudai Futófesztivállal indulnak. Ezt követi május 12-én a Tour de Óbuda szabadidős kerékpárosnap. A harmadik szárazföldi esemény a szeptember 28-i Óbudai Teljesítménytúra lesz, amelyre a természetjárókat várják a szervezők.

A vizes programok keretében június 16-án az Óbudai Családi Sportnapra, majd július 28-án az Óbudai Nyugdíjas Sportnapra kerül sor, mindkétszer a Csillaghegyi Strandon. A záró vizes esemény augusztus 4-án a Pünkösdfürdői Strandon rendezendő Óbudai Családi Sportnap lesz. A szervezők valamennyi helyszínen ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokkal is várják az érdeklődőket.

Az eseménysorozat fővédnöke Tóth Tamás kétszeres paralimpiai ezüstérmes úszó lesz, de a tisztet tavaly betöltő, floridai edzőtáborozásáról hazaérkező Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó is megígérte a sajtótájékoztatón, hogy ha ideje engedi, akkor idén is kilátogat majd a rendezvényekre, akárcsak Erőss Zsolt hegymászó.

"TAO-s forrásokból a Külső Bécsi úton egy jégcsarnokot és egy uszodát, Kaszásdűlőn pedig egy multifunkcionális csarnokot szeretnénk építeni - beszélt sportlétesítmény-fejlesztési elképzeléseiről is a polgármester. Reméljük, hogy 2014-re mindhárom elkészülhet" - fogalmazott Bús Balázs, hozzátéve, hogy a nyugdíjasok körében népszerű kültéri fitnesz parkokból is négy újat építenek a III. kerületben.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár üdvözölte az óbudai kezdeményezést, különösen azért, mert egy felmérés szerint a magyar lakosságnak mindössze nyolc százaléka sportol heti rendszerességgel, s véleménye szerint az ilyen, ingyenes események hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben javuljon ez a riasztó statisztika. Megemlítette, hogy a sportkormányzat minél több sportlétesítmény kapuit szeretné kitárni a lakosság előtt.
"Azt tervezzük, hogy a május végén, a múzeumok éjszakájához hasonlóan idén először megrendezzük a sportcsarnokok éjszakáját is" - tette hozzá.