• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Négy gyerek megsérült a várpalotai robbanásnál

Regionális hírek Forrás: MTI

A győri kórházban megműtött gyerekek állapota stabil, túl vannak az életveszélyen (frissített)

Három gyermek súlyosan, egy könnyebben megsérült, amikor felrobbant egy robbanótest kedden kora délután Várpalotán, a Vörösmarty utcában. A sérülteket - mindannyian 14 évesek - először a veszprémi kórházba vitték. Kettejüket este továbbszállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. Meg kell műteni őket - közölte az intézmény orvos-igazgatója kedd este az MTI érdeklődésére. Oláh Attila elmondta, a fiúk állapota stabil, repeszek okozta koponyasérülésük miatt műtik meg őket, az egyik gyermeken már meg is kezdték a beavatkozást. A fiúk állapota súlyos, de nem életveszélyes - tette hozzá.

Józsa Zoltán, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.

Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy egy családi ház udvarán felrobbant egy robbanótest. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Gaál Csaba annyit közölt, hogy a robbanás oka egyelőre ismeretlen, a körülményeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata bevonásával vizsgálják. Talabér Márta a település polgármestere (Fidesz-KDNP) az MTI-nek azt mondta: tudomása szerint a gyerekek a robbanótestet a Vörösmarty utcai családi ház udvarán találták.

Az M1 Híradó tudósítása szerint az egyik fiú testvére és nagyapja korábban hasonló körülmények között, egy robbanásban életét vesztette.

Megműtötték a a győri kórházba vitt fiúkat
Megműtötték a várpalotai robbanás két sérültjét Győrben, a fiúk már nincsenek közvetlen életveszélyben - közölte az intézmény orvosigazgatója szerda reggel az MTI-vel. Oláh Attila azt mondta: a koponyasérülés miatt valószínűleg nem kell már operálni a két fiút, de további beavatkozásokra lehet szükségük, mivel végtagjaik "tele vannak repeszekkel, szilánkokkal".

Világháborús tüzérségi eszköz okozhatta a gyerekek
Szakértői vélemény szerint első világháborús tüzérségi eszköz indítószerkezetének detonátora robbant fel kedd délután Várpalotán, négy gyereknek okozva sérüléseket – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán kora délután az MTI-vel. Gaál Csaba elmondta: a rendelkezésre álló adatok szerint az indítószerkezetet a gyerekek a Vörösmarty utcai családi ház udvarán találták.

A robbanás következtében négy tizennégy éves gyerek sérült meg, akik közül a két súlyos sérültet a győri kórházban ápolják.
Oláh Attila, a győri kórház orvos igazgatója az MTI-nek elmondta: a kórházban ápolt gyerekek állapota stabil, túl vannak az életveszélyen.
Rácz Jenő, a veszprémi kórház főigazgatója közölte: a két könnyebb sérült kórházukban megfigyelés alatt van, egyikük valószínűleg még a nap folyamán elhagyhatja az intézményt.