• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Nincs ápolási díj Miskolcon?

Regionális hírek Forrás: MTI

Az MSZP vádol, az önkormányzat magyaráz.

Miskolcon nincs pénz ápolási díjra, ugyanakkor olyan óriásplakátokat helyeztek ki, amelyek a fideszes városvezetőséget dicsőítik, holott az adósságkonszolidációhoz semmi közük nem volt - mondta Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szocialista politikus úgy fogalmazott: Miskolcon a 18 éven felüli, tartós betegek ápolására már nem jut pénz. Tudomása szerint június elsejétől egy foglalkoztatást helyettesítő támogatás formájában lehet hozzájutni az érintetteknek ehhez a 22 ezer 800 forinthoz, amihez viszont regisztráltatniuk kell magukat a munkaügyi központnál.

Az idő rövidsége miatt ezek az emberek várhatóan egy hónap támogatási összeget elveszítenek, ezért július elsejétől kellett volna bevezetni ezt a rendeletet - vélekedett Gúr Nándor, aki szóvá tette, hogy óriásplakátokra viszont van pénze a városnak.
Ezek a vélhetően nem egymillió forintból készült plakátok azt hirdetik, hogy Miskolc korábbi, MSZP-s vezetése alatt mennyi volt a város adóssága, amely mostanra jelentősen csökkent, holott ezért a fideszes városvezetőség semmit nem tett - mondta Gúr Nándor.


Miskolci önkormányzat: időben jelezték az ápolási díj megszűnését és a helyettesítő támogatást

Miskolc önkormányzata minden érintettet időben értesített az ápolási díj május 31-ei megszűnéséről és arról, hogy aktív korúak ellátására válhatnak jogosulttá - közölte a polgármesteri hivatal szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Dobos Tímea ezt arra reagálva írta, hogy Gúr Nándor MSZP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón azt mondta, Miskolcon nem jut pénz az ápolási díjra, az ezt helyettesítő támogatáshoz pedig regisztrálni kell, de az idő rövidsége miatt egy hónapot elveszíthetnek az érintettek.

A szóvivő közleményében kifejtette: az ápolási díj az önkormányzat önként vállalt feladata volt, azt szinte már minden város megszüntette, a borsodi megyeszékhelyen 510 ember vette igénybe. Többségük olyan, az oktatásból kikerült fiatal, aki idős hozzátartozóját gondozza.

Hozzátette, arról is tájékoztatták az érintetteket, hogy aktív korúak ellátására válhatnak jogosulttá, ha az állami foglalkoztatási szervvel legalább három hónapig együttműködtek és az egyéb jogosultsági feltételnek is megfelelnek.