• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Önkormányzati rezidenspályázat gyermekgyógyászoknak

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Önkormányzati támogatás azoknak, akik a Méhes Károly Ösztöndíjprogramból kimaradtak.

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testülete Népjóléti Bizottsága 538/2015. (XII. 07.) számú határozatával

PÁLYÁZATOT HIRDET

„CSECSEMŐ- ÉS GYERMEKGYÓGYÁSZ SZAKORVOSJELÖLTEK SZÁMÁRA

REZIDENS TÁMOGATÁS IGÉNYBE VÉTELÉRE"

a Rezidens támogatás bevezetéséről szóló 32/2015. (XI.23.) önkormányzati rendelet alapján

I. A pályázat célja
A Rezidens támogatás keretében az Önkormányzat a fiatal, pályakezdő szakorvosjelöltek számára kíván segítséget nyújtani, ezzel segítve pályakezdésüket, hozzájárulva ezzel a családalapításhoz és az orvosi hivatás megbecsültségének emeléséhez.

II. Pályázati feltételek
1. Rezidens támogatásra pályázhat az a személy, aki hazai felsőoktatási intézmény által kiállított, honosított, vagy a külön jogszabály szerint elismert általános orvosi oklevéllel rendelkezik és
a) nem vesz részt a Méhes Károly Ösztöndíj programban és
b) csecsemő- és gyermekgyógyász szakképzését még nem kezdte meg, és vállalja, hogy az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszer keretében a csecsemő- és gyermekgyógyász szakképzést a pályázat benyújtásától számított legfeljebb 1 éven belül megkezdi vagy
b) az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszer keretében csecsemő- és gyermekgyógyász szakképzésben vesz részt.

2. A Rezidens támogatás keretén belül az Önkormányzat a következő juttatást és támogatást biztosítja a támogatásban részesülőnek:
a) a csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelölti tanulmányok időtartama alatt havi nettó 200.000.-Ft összegű pénzbeli juttatás legfeljebb a csecsemő- és gyermekgyógyász szakképzés jogszabályban meghatározott képzési időtartamára (mely pénzbeli juttatás vissza nem térítendő támogatásnak minősül, amely havonta utólag kerül kifizetésre),
b) a csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosi képzettség megszerzését követően
ba) a mindenkor hatályos lakások bérletéről és elidegenítéséről szóló önkormányzati rendeletben foglaltaknak megfelelően lakás biztosítása legfeljebb Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre közigazgatási területén gyermek háziorvosi praxisban teljes munkaidejű foglalkoztatás keretében végzett házi gyermekorvosi tevékenység idejére,
bb) ingyenes házi gyermekorvosi praxishoz jutás Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre közigazgatási területén.

3. A Rezidens támogatásra pályázó személynek vállalnia kell, hogy
a) nem vesz részt a Méhes Károly Ösztöndíj programban, és
b) a csecsemő- és gyermekgyógyász szakképesítés megszerzését követően legalább 5 évig, Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre közigazgatási területén található, az Önkormányzat által meghatározott, gyermek háziorvosi praxisban végez teljes munkaidejű foglalkoztatás keretében házi gyermekorvosi tevékenységet, valamint
c) az általa nyújtott egészségügyi ellátással összefüggésben semmilyen formában nem fogad el paraszolvenciát.

III. A pályázat benyújtása
1. A pályázatok benyújtására kizárólag postai úton, 2016. január 1. napjától kezdődően folyamatosan van lehetőség.

2. A pályázatot kizárólag az 1. melléklet szerinti formanyomtatványon lehet benyújtani, valamint mellékelni kell a pályázati felhívásban meghatározott igazolásokat, nyilatkozatokat is. Amennyiben a pályázó nem az előírt formanyomtatványon nyújtja be pályázatát, vagy nem csatolja a pályázati felhívásban meghatározott igazolásokat, nyilatkozatokat, a polgármester egy alkalommal 15 napos határidő tűzésével hiánypótlásra szólítja fel.

3. A Pályázati Adatlaphoz az alábbi mellékleteket kell csatolni:
3.1. Adóigazolvány másolata
3.2. TAJ kártya másolata
3.3. Orvosi diploma másolata
3.4. Honosításról/elismerésről szóló határozat másolata
3.5. Igazolás az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központtal fennálló jogviszonyról.

4. A Rezidens támogatás pályázat útján történő elnyerésére egyetlen alkalommal van lehetőség.

5. A pályázatokat az alábbi névre és címre kell eljuttatni:
Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre
Önkormányzata Képviselő-testülete Népjóléti Bizottsága
1184 Budapest, Üllői út 400.
A borítékon fel kell tüntetni: „Rezidens támogatási pályázat"
Pályázati adatlapok letölthetők az önkormányzat honlapjáról: www.bp18.hu/onkormanyzat/palyazatok/onkormanyzat-altal-kiirt-palyazatok cím alatt.

IV. A pályázatok elbírálásának szempontjai:
1. A benyújtott pályázatok elbírálása a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodája által előkészített előterjesztés alapján a Népjóléti Bizottság hatáskörébe tartozik.

2. A Rezidens támogatás keretén belül az egyidejűleg támogatottak száma legfeljebb 5 fő lehet. A pályázó csak abban az esetben nyerheti el a támogatást, amennyiben az egyidejűleg támogatottak száma nem éri el az 5 főt és a pályázó a pályázati kiírásban meghatározott egyéb feltételeknek megfelel.

3. Amíg az egyidejűleg támogatottak száma nem éri el az 5 főt, a Népjóléti Bizottság minden soron következő rendes ülésén dönt a megelőző ülését követően benyújtott vagy a megelőző ülésén még el nem bírált pályázatokról.

4. Amennyiben az egyidejűleg támogatottak száma eléri az 5 főt, a Népjóléti Bizottság az általa még el nem bírált pályázatokról akkor dönt, ha az egyidejűleg támogatottak száma 5 fő alá csökken. Erről a pályázókat a pályázat benyújtását követő 15 napon belül a polgármester írásban értesíti. A Népjóléti Bizottság ülését megelőzően a pályázókat a polgármester nyilatkoztatja, hogy fenntartják-e a benyújtott pályázatukat, valamint, hogy a pályázat benyújtását követően a pályázat elbírálását érdemben befolyásoló körülményben történt-e változás.

5. A Rezidens támogatás keretén belül egyidejűleg támogatottak számát az Önkormányzat hivatalos honlapján folyamatosan szerepeltetni kell.

6. A Népjóléti Bizottság az alábbi szempontok alapján rangsorolja a pályázatokat. Az érvényes pályázatok mindenkori elbírálása során előnyben részesül az a pályázó, akinek
a) rövidebb idő van hátra a szakképesítés megszerzéséhez,
b) az a) pontban foglaltak alapján azonos rangsorolású pályázók közül, akinek jobb a záróvizsga eredménye.

7. A Népjóléti Bizottság által felállított rangsorról való döntést követően benyújtott pályázatok elbírálásakor a Népjóléti Bizottság a korábban felállított rangsort aktualizálja, a korábban felállított rangsorba illesztve az újonnan benyújtott érvényes pályázatokat.

8. A Népjóléti Bizottság döntése alapján a mindenkori rangsor legfeljebb első öt helyén álló Pályázóval az Önkormányzat polgármestere támogatási szerződést köt a Rezidens támogatás bevezetéséről szóló 32/2015. (XI.23.) önkormányzati rendeletben meghatározott feltételekkel.

9. A mindenkori rangsor alapján támogatási szerződés megkötésére jogosult Pályázó visszalépése esetén a rangsorban következő pályázóval köthető meg a támogatási szerződés.

10. A pályázó a pályázata eredményéről a Népjóléti Bizottság döntését követő 30 napon belül postai úton írásbeli értesítést kap.

11. Az Önkormányzat fenntartja a jogot, hogy a kerületi házi gyermekorvosi ellátás mindenkori helyzetére tekintettel a mindenkori rangsor alapján támogatási szerződés megkötésére jogosult Pályázóval nem köt támogatási szerződést.

V. A pályázat érvénytelensége
A Rezidens támogatásra benyújtott pályázatot érvénytelennek kell tekinteni akkor, ha a Pályázó:
a) a pályázati kiírás II/1. pontjában foglalt feltételeknek nem felel meg;
b) a pályázati kiírás II/3. pontjában foglaltakat nem vállalja;
c) a pályázatát a hiánypótlásban foglaltak ellenére nem a pályázati kiírásban előírt nyomtatványon és módon adta be, vagy nem csatolta a pályázati kiírásban meghatározott igazolásokat, nyilatkozatokat

VI. A pályázat lezárása
A csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosjelöltek számára rezidens támogatás igénybe vételére kiírt pályázatot a Népjóléti Bizottság a kerületi házi gyermekorvosi ellátás mindenkori helyzetére tekintettel vagy egyéb okból bármikor lezárhatja.

Jelentkezési lap, nyilatkozatok és egyebek az itt található pdf-ből kinyomtathatók