• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Orbán: a kkv-k a fejlődés motorjai

Regionális hírek Forrás: MTI

A kis- és középvállalkozásokat (kkv) nevezte a fejlődés motorjainak Orbán Viktor Pilisborosjenőn, a Meditop Gyógyszeripari Kft. üzemátadóján.

A pénteki rendezvényen Orbán Viktor beszédében a kkv-król azt mondta: ha ez a szektor fejlődik, akkor több profitot termelhet, ha pedig több profitot termel, akkor Magyarország prosperálása hosszú távon is biztosítva lesz.

Kitért a gyógyszeriparnak, "a magyar gazdaság egyik hagyományos sikerágazatának" helyzetére is, amellyel kapcsolatban kijelentette: "régen tudjuk, hogy a magyar gazdaság bajaira többek között a gyógyszeriparban rejlik a legjobb orvosság". Orbán Viktor szavai szerint Magyarország gyógyszeripari nagyhatalom lehet. Jelezte, az iparág ma mintegy 14 ezer embernek ad munkát az országban, ráadásul ez az ágazat az innováció egyik legfontosabb műhelye is.

A Meditop beruházásáról elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően mintegy tíz százalékkal bővülhet a foglalkoztatottak száma a jelenleg mintegy 170 embernek munkát adó cégnél. "Mondhatják, hogy ez nem sok", de a nemzetgazdaság az ilyen üzemekből épül fel, vagyis a most átadotthoz hasonló gépsorok és az általuk teremtett munkahelyek nélkül nincs magyar gazdaság - tette hozzá, megjegyezve: "annak örülünk a legjobban, amikor magyarok adnak munkát magyaroknak".

Ez a beruházás is azt jelzi - fogalmazott -, hogy "egyre többen vannak, akik értik: van még erő és tartalék a mi hazánkban".

A Meditop egyik tulajdonosa, Greskovits Dávid beszédében felidézte: első saját fejlesztésű készítményüket 1998-ban vezették be. Vállalkozásukat - mondta - nem rövid távra tervezték, céljuk egy stabil alapokon nyugvó gyógyszergyár működtetése. Ács Zoltán, a cég másik tulajdonosa közölte, hogy fejlesztéseiket folytatni akarják egy új alapanyagraktárral, új laborokkal és új logisztikai központtal.

Orbán Viktor miniszterelnök (k), valamint Greskovits Dávid (b) és Ács Zoltán (j) gyógyszerkutatók, tulajdonosok jelképesen elindítják a termelést a gyógyszergyártással foglalkozó Meditop Kft. üzemavató ünnepségén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Legolvasottabb cikkeink