• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Orvosi, ápolási eszközökért pályáztak sikerrel

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Csaknem egymilliárdos eszköztámogatási pályázatot nyert a dunaújvárosi kórház.

Az új Széchenyi Terv keretében jelent meg 2013 januárjában a TIOP-2.2.6/12/1/B jelű „Struktúraváltás támogatása a járó és fekvőbeteg ellátás fejlesztésével" című pályázati felhívás, melyre fenntartói jóváhagyással közel egymilliárd forint értékben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet is beadta pályázatát. A támogatás fő célja, hogy a jó minőségű és hatékony egészségügyi szolgáltatások elérhetőségével javuljon a munkavállalók munkaerő piaci esélye, lehetővé váljon a munkavégző képesség gyorsabb helyreállítása, a betegségek megelőzése, korai felismerése. A pályázat elősegíti az érintett egészségügyi szolgáltatóknál a betegek egészségi állapota által indokolt és méltányos egészségügyi szolgáltatások feltételrendszerének megteremtését, a betegellátás szervezettségének javítását.

További célja a tendernek az egészségügyi ellátásokhoz való hozzáférés területi kiegyenlítése, az ellátások fejlesztésének hosszú távú eredményeképpen az igénybevevő lakosság számára egészségnyereség elérése – tudatta az intézmény közleménye.

Mint írták, intézményünk e pályázatot azzal a céllal nyújtotta be, hogy a TIOP 2.2.4-es, műtőblokk beruházásban nem érintett szakmák is felzárkózhassanak a közelmúltban mind építészetben, mind pedig műszerezettségben 21. századi színvonalra fejlesztett területekhez. A kórház működési forrásaiból nem biztosítható az elhasznált, elavult gépek, műszerek, ápolási eszközök cseréje, fejlesztése, így az ebben elmaradt részlegek igényfelmérése után került összeállításra a pályázat, mely nagyrészt orvosi-, ápolási eszközöket, valamint informatikai fejlesztést tartalmaz.

A pályázati igény végleges verzióját ez év első felében zártuk le, mivel április-május hónapban kormányzati-szakmai egyeztetések történtek a TIOP-2.2.6 konstrukció keretében benyújtott pályázat támogatása tekintetében. Ezek eredményeképpen 2015. július 2-án az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatást küldött a tartaléklistás projektek támogathatóságáról, ezzel lehetőséget teremtve a Kórház által benyújtott pályázat megvalósítására. 2015. közepétől elindult a projekthez kapcsolódó feltételes közbeszerzési eljárás előkészítése.

Az elmúlt napokban született meg a 1543/2015 (VIII.3.) Kormányhatározat, mely 978 582 153,- Ft 100%-os támogatást biztosít kórházunk TIOP-2.2.6 pályázatának megvalósítására. Ennek keretében megújul a kórszövettani laboratórium felszerelése, a neurológiai stroke őrző, új műszereket kap a szemészet és a gyermekosztály.

A fül-orr-gégészet hallásvizsgálót és nagyfrekvenciás vágókészüléket, a gasztroenterológia, sebészet, nőgyógyászat és urológia endoszkópos, laparoszkópos eszközöket kap. A szülőszoba felszerelése megújul, a radiológia egy átvilágító-felvételező munkaállomással gyarapodik. Beszerzésre kerül egy több szakma által használható lézeres vágókészülék, csontsűrűség mérő berendezés, szájüregi panorámaröntgen készülék és általános felhasználású ultrahang berendezés.

Kicseréljük a kórház több évtizedes sodronyos ágyait, amortizálódott éjjeliszekrényeit. Új ágytálmosók kerülnek felszerelésre, valamint az ápolási munkát könnyítő betegmozgató készülékeket is beszerzünk. Az informatikai fejlesztés további vékony kliens munkaállomásokat, szerver- és hálózatfejlesztést tartalmaz, valamint a WIFI hozzáférés kialakítását az intézmény területén.

Legolvasottabb cikkeink