• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Pályázati pénz fejleszti a valódi együttműködést

Regionális hírek Forrás: MTI

Közel egymilliárdos fejlesztési program indul a keszthelyi és a hévízi kórházban.

Közel egymilliárd forintos pályázati forrás felhasználásával közös fejlesztési program indul a keszthelyi és a hévízi kórházban, amelynek révén új eszközökkel, korszerűbb körülmények között, a párhuzamosságokat megszüntetve gyógyíthatják a több mint 400 ezer lakosú ellátási körzet betegeit. Kvarda Attila, a Keszthelyi Kórház, illetve a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója a beruházást bejelentő pénteki rendezvényen elmondta: több mint 953 millió forintot nyertek el a Széchenyi 2020 program keretéből, s a pályázati forrás száz százalékos támogatottságot jelent.

A beruházás révén megszüntetik a két intézmény tevékenységében mutatkozó párhuzamosságokat, így közös lesz a gyógyszerbeszerzés, illetve összekapcsolják az informatikai hálózatot. Keszthelyen elsősorban a diagnosztikai területet modernizálják és fejlesztik, Hévízen pedig a fő profilnak számító rehabilitációs terület körülményeit és eszközeit korszerűsítik - fejtette ki a két intézményt irányító főigazgató.

Keszthelyen új eszközként CT-készüléket állítanak üzembe, digitális radiológiai berendezéseket vásárolnak, korszerűsítik a labordiagnosztikát és a központi sterilizálót, illetve modern ultrahangkészülékeket szereznek be. A tervek szerint jövő áprilisban a betegek már igénybe vehetik az új berendezéseket.

Hévízen a fedett fürdő épületében teljesen felújítják a járóbetegeket szolgáló földszinti terápiás részt, ahol hat új szakrendelőt és egy biológiai terápiás kezelőt alakítanak ki. Az épület másik részében, az intézmény fő profilját szolgálva 42 fizioterápiás kezelőt hoznak létre - amit a rendkívül hosszú előjegyzési lista is indokol -, továbbá építészeti és orvostechnikai korszerűsítés is zajlik majd - részletezte Kvarda Attila.

Felidézte, hogy Keszthelyen évente több mint 213 ezer járó-, illetve 10 ezernél is több fekvőbeteget látnak el, Hévízen pedig 128 ezer járó- és közel nyolcezer fekvőbeteg gyógyulását biztosítják évente.
A munkálatok kivitelezői szerződését a sikeres közbeszerzési pályázat után a napokban alá is írták, az orvostechnikai eszközök beszerzésénél már az ajánlatok értékelésénél tartanak, így a következő hetekben párhuzamosan mindkét kórházban elindul az építkezés - tette még hozzá a főigazgató.

Legolvasottabb cikkeink