• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Pocsai Ilona kapta idén az az életműdíjat

Regionális hírek Forrás: Unideb.hu

A prevenció, a diagnosztika és a rehabilitáció újdonságait is megismerhették a klinikai szakdolgozók konferenciáján.

Az innovatív inzulinadagoló eszközök használatától kezdve a hallásterápia új sebészi módszerein át az egészségügyi kommunikáció jelentőségéig az ápolásszakma minden területét érintették a szakemberek augusztus 26-án a Juhász Zsuzsa Szakdolgozói Konferencián, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának hagyományos rendezvényén.

Az intézményben mintegy 1800 egészségügyi szakdolgozó vesz részt a járó- és fekvőbeteg ellátásban, az ápolási munkában. A tanácskozás megnyitóján Édes István professzor, a Klinikai Központ főigazgatója tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy októberben már emelt összegű fizetést kapnak a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának szakdolgozói - tudósított az intézmény honlapja.

- A bérfejlesztéshez szükséges pénz megérkezett, így a szeptemberi munka után járó fizetésüket októberben már a megemelt összeggel kapják a gyógyító besorolású szakdolgozóink. Az emelés mértéke az alapbértől függ, átlagosan bruttó 30 ezer Ft-tal kapnak majd többet ápolóink a bérfejlesztés első lépcsőjeként - mondta Édes István főigazgató.

Az egész napos konferencián öt szekcióban, 34 előadáson osztották meg egymással ismereteiket a szakemberek, a prevenciótól kezdve a diagnosztikán és a terápián keresztül egészen a rehabilitációig.

- Minden évben történnek változások az ápolásszakma területén, ezért naprakész, korszerű tudással kell rendelkeznünk, amit jól szolgál a minden évben megrendezett Juhász Zsuzsa Konferencia a Debreceni Egyetemen – emelte ki Kincsesné Szónya Katalin, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének elnöke.

- Ez már a hatodik év, amikor megrendezzük konferenciánkat az egykori debreceni főnővérre, Juhász Zsuzsára emlékezve, aki 1958-tól egészen haláláig, 2007-ig a betegellátásnak szentelte életét. A róla elnevezett életműdíjat a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Ápolási Bizottságának döntése alapján idén Pocsai Ilona, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika osztályvezető ápolónője (képünkön középen) vehette át – jelentette be Gál Mária ápolási igazgató.

Pocsai Ilona 1976-ban, közvetlenül érettségi után jelentkezett ápolónőnek, akkor még nem gondolta, hogy ez lesz az egyetlen munkahelye. Most, nyugdíjba vonulásakor már éppen ezt tartja az igazi önmegvalósításnak. Juhász Zsuzsa az elhivatottság mellett ebben is példát mutatott számára, hiszen ő 63 évig volt a debreceni Belgyógyászati Klinika munkatársa.

Legolvasottabb cikkeink