• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Rehabilitációs fejlesztés: jövőre elkészül

Regionális hírek Forrás: MTI

Uniós támogatásból fejlesztik a rehabilitációt a nyíregyházi és a nagykállói kórházban.

Összesen több mint egymilliárd forintos uniós támogatás segítségével fejlesztik a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház, valamint a nagykállói Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház rehabilitációs szolgáltatásait - jelentették be az intézmények vezetői sajtótájékoztatón szerdán, a szabolcsi megyeszékhelyen.

Mangol Csilla, a kórházakat irányító szervezet főigazgatója közölte: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházhoz tartozó intézmények közül a fehérgyarmati és a vásárosnaményi kórházban már régóta elérhetőek a balneológiai szolgáltatások, most pedig az Észak-Alföldi Operatív Program nyertes pályázata révén a nyíregyházi és a nagykállói gyógyintézményben is elindulnak a rehabilitációs fejlesztések.

Nyíregyházán az 530 millió forint értékű beruházás keretében korszerűsítik a kórház hotelszárnyát, emellett 1200 négyzetméteren egy központi rehabilitációs részleget alakítanak ki, amely alkalmas lesz a mozgásszervi mellett a gerincvelő-sérülést elszenvedett betegek rehabilitációjára is.

Szilassy Géza osztályvezető főorvos elmondta: a régió valamennyi gerincvelősérültje a nyíregyházi kórházban kap majd ellátást.
A fejlesztés során 2-4 ágyas, vizesblokkal ellátott kórtermeket, az új központi egység első emeletén pedig gyógytornatermet, masszás- és fizikoterápiás helyiségeket alakítanak ki. A részlegen jelenleg 56 ágyon végeznek gyógyító munkát, ez leszűkül 36 ágyra, a maradék 20, speciális férőhelyen pedig a gerincvelősérültek ellátását végzik majd.

A nagykállói pszichiátriai szakkórházban egy regionális pszichiátriai módszertani központot hoznak létre. A mintegy 2 ezer négyzetméteren megépülő kétszintes épület hotelszárnyában húsz háromágyas kórterem mellett orvosi és adminisztrációs szobát, vizsgálóhelyiséget, nővérpultot, az úgynevezett kreatív szárnyban pedig rekreációs foglalkoztatót, zeneterápiás termet, tornatermet, kerámiaműhelyt és éttermet alakítanak ki.

A nagykállói kórház fejlesztésére 580 millió forintot fordítanak - tette hozzá Erdélyi Ágnes, a gyógyintézmény orvosigazgató-helyettese. A nyíregyházi és a nagykállói beruházás egyaránt 2014 decemberéig készül el.

Két év alatt összesen hat észak-alföldi betegellátó intézmény rehabilitációs fejlesztése valósul meg mintegy 4,3 milliárd forintos uniós támogatásból.

Legolvasottabb cikkeink