• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Rekordlétszámú futó vett részt a félmaratonon

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A rendező Budapest Sportiroda újra rekordlétszámot könyvelhetett el a budapesti 30. Wizz Air Budapest Félmaraton után.

Ma Közép- és Kelet-Európa 1. számú versenyévé lépett elő a Wizz Air Budapest Félmaraton. 16134-re növekedett a nevezők száma, szemben a tavalyi 13500-el. Ez közel 20 százalékos emelkedést jelent! Kiemelést érdemel, hogy a nevezők 40 százaléka nő! 2012 óta minden év létszámrekordot hoz! Egyéniben soha ennyi futó nem indult , 11100 nevezést regisztráltak! Magyarország minden megyéjéből jöttek a futók, összesen 920 településről. A külföldiek körében is komoly volt az érdeklődés, 65 országból kétezren neveztek, a legtöbben Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból és Szlovákiából. 540 futó indult, hogy életük első félmaratonját teljesítsék. A verseny legidősebbje a 82 éves Kenyér Imre, aki egyéniben futotta le a félmaratont, ezen a versenyen már húszadszorra. A magyarok mezőnyében a BSI versenyeit figyelembe véve Orbán Gábor már 51. alkalommal futotta le a legyőzhető távolságot, Dr. Csery-Szücs Péter pedig ötvenedszer - tájékoztattak a szervezők.

Szenzációs futóidőben a győzelmet a kenyai Henry Kemboi szerezte meg 1:06.27 másodperces idővel. Kemboi a 20. km-nél vette át az első helyet honfitársától, Moses Kipruto Kibiretől, aki tavaly is ezüstérmes volt. Az utóbbi három évben kenyai nyerte az egyéni félmaratont. Henry Kemboi 2013-ban lett első ezen a versenyen.

A verseny egyben magyar bajnokság is, az aranyérmet Józsa Gábor (MAC) vihette haza. Hatalmas befutóban előzte meg vetélytársait, szinte csak centiméterek döntöttek az érmesek közt. Józsa utoljára 2012-ben győzött ezen a versenyen, szinte tizedre azonos időt futva akkor, mint idén.

A hölgyeknél 8 km-nél kerül az élre a pécsi Szabó Tünde, aki a következő nyolc kilométeren nem is adta át a vezetést senkinek. Két kilométerrel később következett be a változás, Kácser Zita (Békéscsabai AC) került az élre és az utolsó méterig ott is maradt. Ezzel nemcsak a nemzetközi versenyt nyerte meg, de életében először magyar bajnok is lett. A harmadik helyet a 44 éves Staicu Simona szerezte meg.

Érdekesség, hogy a budapesti versennyel egy időben az afganisztáni Mazar-e Sehrifben szolgáló magyar katonák közül 15-en szintén teljesítették a "legyőzhető távolságot" (az eredménylistába számítanak az eredményeik). A félmaratonon futott Kovács Koko István és Szilágyi Áron olimpiai bajnok is. Teljesítette a 21097,5 méteres távot Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Novák Katalin EMMI államtitkár, a váltótagként pedig Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozó.