• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Sok beteget találtak az Orosházi Egészségvárosban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

A megelőzéssel és adományból összegyűlt 5.388.800 forintból biztosan megvásárolható a terheléses EKG.

Összefogásról tett tanúbizonyságot Orosháza lakossága, akik egészségük védelmében, valamint kórházuk érdekében már a rendezvény hivatalos megnyitásától aktívan részt vettek a programokon és megkezdték a vizsgálatokat Szeptember 27-én, Orosházán, a Főtéren felállított szűrőpontokon. Az Egészségváros fókuszában a megelőzés fontosságára való figyelemfelkeltés mellett az Orosházi Kórház javára történő adománypontgyűjtés állt. Az orosházi és környékbeli lakosságon sok múlott, hiszen minden szűréssel, előadáson való részvétellel további 300 forinttal növelték a Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapfelajánlását.

A nap folyamán az Orosházi Kórház szakembereinek segítségével mindazon problémákról tájékozódhattak a lakosok, amelyek ma Magyarországon népbetegségnek számítanak. Közel kétezer szűrést végeztek el a szakemberek és az előadásokon, tanácsadásokon is igen aktív volt a részvétel. Az egészségnapon közel félezer ember ellenőriztette koleszterinszintjét, két esetben azonnali helyi ellátásra volt szükség. A csontsűrűségmérésen átesett lakosok 16%-nál regisztráltak figyelmeztető értéket. További kivizsgálást javasoltak a szakemberek a prosztataszűrésen részt vett férfiak egynegyedénél, több kirívóan magas értéket mértek. Vércukorszintjüket közel ezren vizsgáltatták meg a nap folyamán, de véradásra is volt lehetőség, amelyre mintegy 60-an jelentkeztek. A szűrések eredményei azt mutatják, hogy minden negyedik-ötödik résztvevőnél szükséges valamilyen további vizsgálat vagy kezelés elvégzése. A rendezvényen résztvevők azonnali tanácsadás keretében közvetlenül tájékozódhattak a kórház szakembereitől a szükséges további lépésekről, teendőkről.

Rendkívüli érdeklődés övezte Rudolf Péter színművész előadását, akivel Radványi Dorottya műsorvezető beszélgetett jelenlegi szerepeiről, valamint a kiegyensúlyozott életvitel megvalósítási lehetőségeiről. Béres Alexandra a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás fontosságára hívta fel a jelenlévők figyelmét, hasznos tanácsokkal segítve a testmozgás hétköznapokba való beütemezését.

Rácz Zsuzsa írónő, Beke Zsuzsa PR vezető és Nagy Tímea olimpikon részvételével zajlott beszélgetés délután a Richter Aranyanyu Díj kapcsán. Meghívott vendégként volt jelen Kovácsné Tóth Hajnalka, az Orosházi Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának főnővére, akit 2012-ben munkája elismeréseként Richter Aranyanyu Díjjal jutalmaztak. Az orosházi Aranyanyu családjával együtt egész nap részt vett az eseményen, aktívan gyűjtve az adománypontokat a kórház javára. A szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban az Orosházi Kórház szakembereinek előadásaiból informálódhatott a hallgatóság, Krizsó Szilvia újságíró, műsorvezető moderálásával. A helyszínről élőben jelentkezett a Class FM kívánságműsora Garami Gáborral, valamint a Rádió1.

A nap zárásaként Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője adta át Dr. Duray Gergő főigazgató főorvosnak az Orosházi Kórházat megillető 5.388.800 forintos adományt, melyet a kórház terheléses EKG berendezés, valamint gyomortükröző eszközök beszerzésére fordít. Az orosházi lakosok kiemelkedő aktivitásának köszönhetően a Richter Egészségváros programsorozat 6 éves történetében az eddigi negyedik legmagasabb összeg került átadásra.