• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Sürgősségi fejlesztés a gyulai kórházban

Regionális hírek Forrás: Weborvos

SO2 szintű, TIOP-os forrásból megvalósult új sürgősségi osztályt avattak ma.

Új sürgősségi osztályt avaott ma a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórházban Török Krisztina, a GYEMSZI főigazgatója és  Kovács József, a Pándy Kálmán Kórház főigazgatója, valamint Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke - tudatta közleményében a GYEMSZI kommunikációs osztálya.

Békés megyében a négy leggyakoribb megbetegedésen belül magas a középkorú férfiak, valamint az idősebb nők körében bekövetkező szív és érrendszeri, sürgős ellátást igénylő esetek és az ebből eredő idő előtti halálozások száma. A kiemelt, népegészségügyileg is jelentős betegségcsoportokban a megmenthető életévek száma szorosan összefügg a gyors diagnózis felállításával és a mihamarabbi terápia megkezdésével.

Az ellátás hatékony, minőségi, hozzáférhető, egyenlő esélyű elérését segíti a most megújult SO2 sürgősségi osztály, amely a TIOP keretében több mint félmilliárd forintot kapott, s összesen 627 137 000  forintból valósulhatott meg.

A projekt fontos eleme a CT készülék, amely a költségvetés 1/3-át tette ki. A magas színvonalú működést segíti elő az orvos technológiai eszközpark, amelynek átlagéletkora a fejlesztés révén jelentősen csökken, valamint az informatikai hálózat fejlesztése, új informatikai eszközök beszerzése, beüzemelése. Fejlesztették a sürgősségi osztály infrastruktúráját is, megteremtve az egykapus ellátást.

Az építés kivitelezési munkálatai során 654 m2 alapterületű épületrész került átalakításra, felújításra, korszerűsítésre, valamint 552,14 m2 alapterületű új létesítmény épült. A valós egykapus beléptetéshez szükségessé vált az épület azonos szintjén történő belépés és betegfogadás feltételeinek biztosítása, a sürgősségi osztály szintbeli elhelyezkedéséhez illeszkedő mentőbeálló kialakítása. Az új épületrész karakteres eleme a heliport, amely a Diagnosztikai épület emelt szintjén került kialakításra. A 210 m2 alapterületű leszállóhely a korszerű betegellátás fontos részét képezi, jelentős mértékben javítva a sürgősségi ellátásra és átszállításra szorulók életesélyét.