• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Szombaton irány a sárvári Várkerület

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Szűrésekkel, előadásokkal, tanácsadással és családi programokkal várják a sárváriakat.

Május 25-én, szombaton 10.00 órától egész napos szabadtéri programokkal várják az érdeklődőket a Várkerületben, ahol különböző szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadásokon vehetnek részt: prosztata (PSA) szűréssel, csontritkulás-csontsűrűségméréssel, koleszterinszint- és vérnyomásméréssel, asztma szűréssel, neuropátiás fájdalomszűréssel, bőrgyógyászati szűréssel, BMI, testzsír-, magasság- és testsúlyméréssel várják a sárváriakat.

A Richter Egészségváros programsorozat szombati állomásán  a szűrővizsgálatok mellett érdekes programokkal várják az egész családot, amíg a felnőttek szűrnek a színpadi műsorok mellett, a kisebbeket bábszínház, kézműves sarok, arcfestés várja. Aki pedig egy kis szombati kikapcsolódásra vágyik, az meghallgathatja az érdekes előadásokat, megnézheti az elsősegély bemutatót, beállhat gyógytornázni, kipróbálhatja a fitnesz eszközöket vagy akár együtt tornázhat Katus Attilával - invitálnak a szervezők a program honlapján.

A nőkről való gondoskodás jegyében a hölgyeknek kiemelt programokkal kedveskednek a szervezők, a Richter a Nőkért Program keretében például beszélgethetnek Béres Alexandrával, aki praktikus életviteli tanácsokkal szolgál, valamint Sárváron tiszteletét teszi Kriston Andrea is, az intimtorna módszer kidolgozója és egyben a Richter Aranyanyu Díj zsűritagja. A beszélgetések között „Nőnek lenni jó" témájú játékos vetélkedőkkel várja az érdeklődőket Mann Dániel.

Az elmúlt évek során számos ismert személy állt a kezdeményezés mellé, így találkozhatunk még Jaksity Kata műsorvezetővel, Rudolf Péter színművésszel, valamint nem mindennapi módon, biciklin tekerve kérhetjük kedvenc slágerünket Garami Gábortól a Class FM élő kívánságműsorában. A rendezvényen színpadra lépnek továbbá a Sárvári Mazsorettek, az Urban Dance School, a Sárvári Néptánckör és a Stop&Go Táncklub lelkes tanítványai is.

Mint a sorozat eddigi állomásain, most szombaton sem csak az egészségükért tehetnek a városlakók, ugyanis a Richter 2.000 000 Ft alapadományt ajánl fel a Sárvári Kórház számára, hogy így támogassa a tüdőgyógyászati rendelő és gondozó részleg új szakrendelőbe történő beköltözésének megvalósítását, amely összeget az "egészségvárosi polgárok" részvételünkkel és aktivitásunkkal további 300-300 Ft-tal növelhetik.