• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Új épületrésszel bővült a hódmezővásárhelyi kórház

Regionális hírek 2022.12.15 Forrás: MTI
Új épületrésszel bővült a hódmezővásárhelyi kórház

Az osztályok működéséhez szükséges bizonyos orvosi és informatikai eszközök, illetve a betegágyak és éjjeliszekrények beszerzése már elkezdődött.

Uniós támogatással két, egyenként több mint ezer négyzetméteres szinttel bővítették a hódmezővásárhelyi kórházban a szakrendelő épületét, ahol a gyermek- és belgyógyászati osztály működik majd - közölte a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója szerdán. Kallai Árpád a beruházást bemutató helyszíni sajtótájékoztatón azt mondta, a fejlesztésnek köszönhetően olyan szakterületeken sikerül előrelépést elérni, amelyek az itt élők számára rendkívül fontosak.

A főigazgató közölte, a kórház fejlesztése a szatmárnémeti Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Egyesülettel közösen elnyert, román-magyar Interreg pályázatnak köszönhetően valósulhat meg. A projekt hódmezővásárhelyi intézményre eső költségvetése 7,45 millió euró (3,05 milliárd forint), ebből 3,9 millió euró az építési beruházás költsége, mintegy egymillió euró a két osztály felszerelése, 2,3 millió eurót pedig a népegészségügyi szűréseket hatékonyabbá tevő eszközök beszerzésére fordítottak. Az építési beruházáshoz ezen felül 600 millió forint többlettámogatást nyújtott a kormány - mondta a szakember.

A 16 hónapos kivitelezés során az Építészmester Zrt. a 2016-ban elkészült szakrendelő épületét bővítette két, egyenként több mint ezer négyzetméteres szinttel, amelyekre az új 34, illetve 35 ágyas gyermek- és belgyógyászati osztály költözik hamarosan.

A belgyógyászati osztályon működik majd két négyágyas szubintenzív részleg, valamint lesz három elkülönítésre alkalmas kétágyas kórterem. A gyermekosztályon a kórtermek egy része az édesanyák elhelyezésére is alkalmas. Kialakítottak egy négyágyas szobát is, ahol a csecsemőosztályon ellátottak szülei aludhatnak - ismertette a fejlesztés részleteit a főigazgató.

Az osztályok működéséhez szükséges bizonyos orvosi és informatikai eszközök, illetve a betegágyak és éjjeliszekrények beszerzése már elkezdődött. A következő hetekben indul az osztályok költözése, azt megelőzően pénteken szűrőprogramokkal összekötött nyílt napon mutatják be az új épületrészt a hódmezővásárhelyieknek - mondta Kallai Árpád.

Legolvasottabb cikkeink