• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Új főigazgató a Felső-Szabolcsi Kórház élén

Regionális hírek Forrás: Weborvos

2016. április 1-től Hegyi Henrik váltja az intézményt két évtizede irányító Harsányi Imrét a kisvárdai kórház élén.

66 éves korában nyugdíjba vonul a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház főigazgatója, Harsányi Imre. Az ország egyik leghosszabb szolgálati idejű kórházigazgatója 1996 októbere óta irányítja az intézményt. Ezalatt az időszak alatt fejlődőképes, stabil és pozitív likviditású városi kórházzá vált a Felső-Szabolcsi Kórház. 1996 óta többmilliárd forint, ebből tavaly 5,6 milliárd forint fejlesztés valósult meg az intézményben, melynek legfrissebb lépéseként a hetekben helyezték üzembe az ország egyik legmodernebb 1,5 tesla térerejű MR-berendezését.

„A gyógyítás az elsődleges, de a megfelelő működési háttér biztosítása nélkül ez nem lehetséges" – véli Harsányi Imre. – „Az elmúlt húsz évben világszerte robbanásszerű fejlődés következett be az egészségügyi ellátásban, büszke vagyok arra, hogy ez a fejlődés a Felső-Szabolcsi Kórházban is jól érezhető. A szabolcsi emberek számára Kisvárdán technikailag sok minden lehetséges, ami gazdaságilag is megengedhető és szakmailag is indokolt. A Szabolcsban élő emberek is olyan életképes munkavállalók, mint az ország többi városában, ezért a kórházban nem működtetünk kiszervezett tevékenységet.

A szakmai és üzemeltetési feladatokat az intézmény dolgozói sokkal költséghatékonyabban tudják ellátni, mint a külső szolgáltatók. Ennek is köszönhető, hogy intézményünk költségvetése hosszú-hosszú évek óta pozitív szaldójú. Évek munkája során kialakult egy együttműködő, multidiszciplináris team. Így sikerült emberséges környezetben, korszerű eszközökkel, jó szakembergárdával, betegeink és egymás megbecsülésével, az emberi jogok tiszteletben tartása mellett intézményünknek a gyógyító munkában jó hírnevet szerezni, és azt megtartani.

Jól prosperáló, bővített alapszakmás városi kórházunk elfogadottságát nemcsak a külső ellenőrzések eredményei, hanem az ellátási területünkön kívülről, a bodrogközi és tiszaháti kistérségből érkező betegeink relatíve magas aránya is alátámasztja."

A Felső-Szabolcsi Kórházat 2016. április 1-től megbízott főigazgatóként Hegyi Henrik, a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház korábbi gazdasági igazgatója irányítja. Hegyi Henrik közgazdasági szakokleveles gazdasági üzemmérnök, egészségügyi minőségbiztosítási szakértő és mérlegképes könyvelő, jelenleg a Debreceni Egyetemen egészségpolitikai szakértői tanulmányokat folytat. 1993-2005 között a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségbiztosítási Pénztár munkatársa, 2003-2005 között igazgatóhelyettese. 2005-2011 között a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház gazdasági igazgatója, 2009-2010-ben a megyei Egészségügyi Holding Zrt. gazdasági főigazgató-helyettese. 2011 óta saját tanácsadócége élén változásmenedzsmenttel és pályázatmenedzsmenttel foglalkozik.

„A Felső-Szabolcsi Kórház sikeres intézmény. Főigazgatói tevékenységem két alapvető feladatra koncentrál: stabil ellátási színvonal a betegeknek – stabil munkahely a dolgozóknak" – jelezte Hegyi Henrik. – „A gyógyítás minőségét és a szakmai színvonalat olyan magas szinten kell megőrizni, ahogyan ez az elmúlt években is jellemezte intézményünket, de ugyanannyira fontos, hogy 800 munkavállalónk számára biztonságos és prosperáló munkahelyet tartsunk fenn."