• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Újra megnyitották a kalocsai gyermekosztályt

Regionális hírek Forrás: MTI

Korábban sem szülészet, sem gyermekgyógyászat nem volt az intézményben.

Az összefogás mentette meg a bezárástól a kalocsai kórházat - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Kalocsán. A kórház további működéséhez meg kellett oldani a térség egészségügyi intézményeinek együttműködését, kellett hozzá az önkormányzat, amely a kezelhetetlennek tűnő adósság rendezésébe bekapcsolódott, valamint szükség volt olyan kórházi vezetésre, amely képes volt ebben a káoszban rendet tenni - hangsúlyozta Semjén Zsolt, a választókerület országgyűlési képviselője a kalocsai Szent Kereszt Kórház újra megnyitott gyermekosztályának átadásán.

Svébis Mihály, a Bács-Kiskun megyei kórház főigazgatója elmondta: a Szent Kereszt Kórházban már idén július 1-jétől van szülészeti és nőgyógyászati ellátás a kecskeméti kórház közreműködésével. Fontos lépésnek nevezte, hogy a kalocsai kórházban január 1-jével a gyerekgyógyászat is fogadja Kalocsáról és vonzáskörzetéből a gyerekeket.

Vadász Mária, a kalocsai kórház igazgatója kiemelte: jelentős szakmai fejlesztéseket hajtottak végre, hiszen náluk sem szülészet, sem gyerekgyógyászat nem volt az elmúlt években.

Török Ferenc (Fidesz), Kalocsa polgármestere köszönetet mondott Semjén Zsoltnak azért, hogy választási ígéretének megfelelően mindent megtett eddig a kalocsai térség fejlődéséért.
Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter döntése értelmében december 31-ig végre kell hajtani az integrációt, amely után a kalocsai és a kiskunfélegyházi kórház önállósága megszűnik, a két egészségügyi intézmény ezt követően a kecskeméti megyei kórház szervezeti egységeként működik tovább.

A gyermekosztály átadása után Semjén Zsolt bejelentette: a kormány jóváhagyta, hogy Kalocsa városa 260 millió forint támogatást kap az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok megsegítésére felállított keretből.

A pénz már megérkezett az önkormányzathoz, az összegből az elmaradt számlákat fizetik ki rövid időn belül - mondta a polgármester, hozzáfűzve, a kormányzati támogatás nagy segítséget jelent ahhoz, hogy egyensúlyba hozzák Kalocsa költségvetését.