• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Újranyitották a Margitot Margit napon

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Szócska: Égbekiáltó értelmetlenség volt a Margit Kórház önállóságának megszüntetése.

Látványos rendezvénnyel, emlékplakettek átadásával ünnepelte önállóvá válását a 116 éves óbudai Margit Kórház, amely 2007. óta a Szent János Kórházhoz tartozott. Bár jogilag a leválás már január 1-én megtörtént, az intézmény megbízott főigazgatója hagyományteremtő céllal Margit napra, június 10-re szervezte az ünnepi eseményt. Badacsonyi Szabolcs hangsúlyozta: 7 éves fejlesztési tervet dolgoztak ki, „mi nem kergetünk álmokat, reális célokat tűztünk ki".

A Margit Kórház ünnepi rendezvényén kiderült, hogy szinte mindenki III. kerületi, legyen az mezei miniszter, vagy népszerű celeb, vagy zenész. Például a pulpituson helyet foglaló Varga Mihály, a gazdasági tárca vezetője, aki sokat segített a kórház önállóvá válásában, szintén óbudai. Csakúgy, mint a ceremóniát levezénylő Liptai Klaudia, illetve a zenei aláfestésért felelős Karácsony János, az LGT legendás énekes-gitárosa. A legnagyobb III. kerületi sem maradhatott távol: Tarlós István főpolgármester, aki húsz évig irányította a kerületet és aki a jelenlevők szerint a legtöbbet tette azért, hogy az óbudai intézmény minél jobban szolgálja az óbudai lakosok ellátását.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár szerint volt néhány égbekiáltóan értelmetlen intézkedés a 2007-es egészségügyi reform során, egyike ezeknek a Margit Kórház önállóságának megszüntetése. „Mi most megpróbáljuk ezeket restaurálni" – mondta, de azt is hozzátette, hogy míg megszüntetni valamit könnyű feladat, addig visszaállítani annál nehezebb. Közölte azt is, hogy a kórház igazi önállóságát a térségi ellátásba történő becsatlakozásával érheti el. Beszélt arról is, hogy mennyien küzdöttek azért, hogy a kerület visszakapja a Margitot, ezért is a kórház a „közösségteremtő munka szimbóluma".

Badacsonyi Szabolcs az ünnepség végén köszönetképp emlékplaketteket adott át a miniszteren, az államtitkáron és a főpolgármesteren kívül többek között az OEP jelen lévő főigazgatójának, Selleiné Márki Máriának és Török Krisztinának, a Gyemszi vezetőjének.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója, Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Tarlós István főpolgármester (b-j) átvágják a nemzeti színű szalagot a Szent Margit Kórház önállóvá válása alkalmából rendezett ünnepségen, a kórház udvarán. MTI Fotó: Kovács Attila