• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

VIP betegellátás az Uzsoki Utcai Kórházban

Regionális hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Alapelvük, hogy a többi, közfinanszírozásból ellátott beteg sem kerülhet hátrányba.

Hosszú, gondos előkészítés után, 5 csillagos szállodához hasonlítható kényelmű betegellátó osztály nyílt ősszel az Uzsoki Kórházban. Az osztály kapacitása jelenleg 6 kórterem, de hamarosan bővülni fog, 9 betegszobában 12 fő ellátására lesz lehetőség. Az osztály mellett a járóbetegek ellátására hasonló színvonalú ambulancia működik.

Az Uzsoki a főváros, de az ország egyik legjobb állapotban lévő kórháza. Évtizedes fejlesztés, bővítés, és a klasszikusan szép régi kórházépület felújítása olyan színvonalú struktúrát hozott létre, melyben a korszerű gyógyítás minden feltétele megteremthető volt. Kiváló gyógyító osztályok, szakmai munkacsoportok jöhettek létre, melyek eredményes munkája országosan, sőt a határainkon túl is ismertté váltak. Egyre többen jelentkeztek ellátásra a kórház felvevő területén kívülről és külföldről is.

Dr. Ficzere Andrea főigazgató asszony elmondta, hogy a meglévő kiváló adottságok és a fenntartásukhoz szükséges források megszerzésének igénye vezetett oda, hogy a menedzsmentnek stratégiai döntést kellett hozni: szervezetten, és törvényesen be kívánnak lépni a fizető betegek ellátásának piacára. Szándékaikat a fenntartó GYEMSZI megértette és támogatta.

Alapelvként határozták meg, hogy a hazai, OEP finanszírozta betegek ellátása nem kerülhet hátrányba a fizető (VIP) beteg ellátása miatt. Elkülönített ápolási egységben és ambulancián, csak ezzel foglalkozó szakemberek foglalkoznak a VIP betegek ellátásával. A műtéti ellátást és az egyéb diagnosztikai és terápiás beavatkozásokat a törvényes munkaidőn kívüli időpontokban végzik.

Dr. Hangody László professzor szakterületén jelentkezik a legtöbb VIP beteg. Mozgásszervi sebészeti (ortopéd és traumatológiai) osztályán minden korszerű endoszkópos gyógyító és ízületpótló eljárást el tudnak végezni, amit a mai orvostudomány lehetővé tesz. Ezek iránt elsősorban a környező országokból nagy az érdeklődés, de sok beteget várnak az arab területekről is.

Köztudott, hogy egyes ortopédiai műtétek terén nálunk hosszú várólisták alakultak ki. A hazai VIP ellátást igénylő betegek gyógyítását szigorú szakmai és etikai szabályok mellett végzik. Két lehetőség van: ha a magyar beteg kifizeti a teljes ellátási díjat, akkor választott időpontban megkapja a műtétet. Ő ilyenkor lekerül a várólistáról. Ez előnyös a többi várakozó beteg számára is, hiszen rövidül a lista. Ha a magyar OEP finanszírozott beteg a várólistán sorra kerül, akkor dönthet úgy, hogy a VIP osztály ellátását kéri. Ez esetben napi térítési díjat fizet az elhelyezésért.

Eddigi tapasztalataik szerint a mozgásszervi betegek mellett sebészeti, nőgyógyászati, belgyógyászati ellátásra jelentkeztek VIP betegek, de növekvő számban érkeznek egyéni, vagy szervezett állapotfelmérő, szűrőprogramokra is. A jövőben kardiológiai, onkológiai, szemészeti betegek is várhatóak, de a kórházban működő összes szakterület szolgáltatásai elérhetők ezen az úton.

A VIP ellátás bevételeit a kórház költségeinek fedezése mellett az orvosok és a gyógyító szakemberek jövedelmének javítására kívánják fordítani, hiszen nagyon fontos számukra, hogy a jó szakemberek itthon maradjanak. Ehhez méltányos jövedelem és jó munkafeltételek szükségesek.