• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Zalaegerszegi kórház: mi van a díj mögött?

Regionális hírek Forrás: MTI

Vezetője szerint az intézmény törekvéseivel és eredményeivel nyerte el az év kórháza címet.

A betegellátás folyamatos javítása, a szükséges emberi és szakmai feltételek biztosítása és a likviditásra törekvő gazdálkodás a célja a Zala Megyei Kórháznak, amely elnyerte a 2011. év kórházának járó szakmai elismerést - közölte pénteken az intézmény főigazgatója.

Csidei Irén a díj elnyerésével kapcsolatban tartott zalaegerszegi sajtótájékoztatón kifejtette: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázatán elnyert elismerés azért fontos, mert szakmai kritériumok három évre visszatekintő értékelése alapján történt.

Az intézmény másfél ezer munkatársának munkája és a megyei önkormányzat mint korábbi tulajdonos támogatása tette lehetővé, hogy megfeleljenek a pályázati elvárásoknak, amelyek egyikeként nem lehetett 60 napnál hosszabb idejű lejárt tartozásuk.

A betegellátáshoz, az intézmény szervezettségéhez kötődően hét témakörben kellett bizonyítania az intézménynek, felmérték a vezetés, a humán erőforrás és a szakmai munka minőségét, számba vették az elégedettségi vizsgálatok eredményeit, vizsgálták a gazdálkodást, a minőségmenedzsmentet és az egészségfejlesztést. Ezek szakmai értékelése alapján nyerhette el a Zala Megyei Kórház - 2005 után másodszor - az év kórháza kitüntetést.

A főigazgató hozzáfűzte: maguk is évente vizsgálják a szakmai, gazdálkodási eredményeiket. Nem lehet minden tökéletesen rendben a kórházban, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy folyamatosan javítsák a betegellátást, biztosítsák a szakmai és emberi feltételeket, intézkedéseikkel pedig likvid gazdálkodásra törekednek.

Csidei Irén az MTI kérdésére hozzátette: az évente 34 ezer fekvő beteget és 800 ezer járó beteget ellátó intézményben tavaly készült el mintegy 750 millió forintos beruházással a sürgősségi centrum. Pályázati forrásból már folynak a struktúraváltást lehetővé téve átalakítások 4,8 milliárd forintos beruházással, illetve tart a pszichiátriai rehabilitáció 177 millió forintból történő korszerűsítése.

Manninger Jenő, mint a korábbi fenntartó, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke (Fidesz-KDNP) arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a nagyon nehéz körülmények között, szakemberhiánnyal küzdve, de szakmai szeretettel végezték munkájukat az intézmény dolgozói. A kórház felelősen tudott gazdálkodni, fejlesztéseket indítani, pénzügyi helyzete stabil volt, köszönhetően annak is, hogy a megyei önkormányzat gazdálkodása is viszonylag rendezett volt.

Legolvasottabb cikkeink