• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Éljünk meg minden lélegzetet! piszkozat

tesztoldal Szerző:

Ki mondta, hogy a megfázást el kell viselni, amikor le is lehet győzni?

Tudomány egy csepp természettel keverve, ez a Wick termékek titka. No és az a 100 éves hagyomány, amelyet maga mögött tudhat, több mint 70 országban! A hazánkban is rendkívül népszerű „zöld pajzsos" gyógyszertermékek a nátha és influenza akár 6 tünetével is felveszik egyszerre a harcot, hogy többé ne kelljen egyetlen pillanatot sem elveszítenünk életünkből megfázás miatt!

Az orrdugulás, a torokpanaszok, a rossz közérzet, a láz vagy éppen a végtagfájdalmak enyhítésében is óriási szerepet játszhatnak a Wick vény nélkül kapható gyógyszertermékei, amelyekben természet ihlette összetevők egészítik ki a gyógyszerhatóanyagokat. Így például a méz, gyömbér, citrom, menta, aloe vera vagy az eukaliptusz kivonatai is megtalálhatóak az egyes „zöld pajzsos" patikaszerekben.

Milyen tünetek legyőzésében segíthetnek az egyes alkotóelemek:
A különböző aktív hatóanyagok csökkentik a nyálkahártya duzzadtságát, csökkentik a köhögési ingert, s a nyáktermelést fokozva segítik a letapadt váladék feloldását, így kombináltan csökkenthetik a nátha több tünetét. A természetes eredetű segédanyagokról a népi gyógyászat a következő fontos információkat jegyezte fel: az eukaliptusz megakadályozza az orrnyálkahártya kiszáradását, az aloe vera pedig tonizálja azt. A méz bevonja a garatnyálkahártyát, így csökkentve annak kiszáradását, de segít az égető érzés, valamint a légúti irritációk leküzdésében is. A mentol stimulálja a nyák- és nyáltermelést, csökkenti a köhögést, hűsítő hatása révén pedig nyugtatja az irritált torkot és könnyíti a légzést. A citrom C-vitamin tartalmának köszönhetően remek immunerősítő hatással bír, a gyömbér pedig serkenti a csillószőrök mozgását. A terpentinolaj csökkenti az orrdugulást, a kámfor javítja az orrlégzést.

 

Az, hogy milyen gyorsan győzzük le a legszebb napokat is megkeserítő megfázás tüneteit, csak rajtunk múlik. A Wick egyes gyógyszertermékei – legyen szó a citromízű forróital porokról, a köhögés elleni szirupokról és szopogatótablettákról, a Sinex Wick Eukaliptusz orrspray-ről, vagy éppen a sokak által a gyeremekkort idéző VapoRub Wick, mellkasra kenhető kenőcsről – azonnal aktivitásba lépnek, így már egyszeri használatukkal fellélegezhetünk, akár 8 órára is!

De vajon milyen tünetek esetén melyik terméket ajánljuk?

TriActin Wick Citrom ízű por belsőleges oldathoz (Hatóanyagok: paracetamol, gvajfenezin és fenilefrin-hidroklorid) egy forróital és egy köptető kombinációja fejfájás, általános fájdalom, torokfájás, hurutos köhögés, láz, orrdugulás csillapítására. Cukortartalma pedig mindössze fél kockacukornyi!

SymptoMed Wick Citrom ízű por belsőleges oldathoz (Hatóanyagok: paracetamol és fenilefrin-hidroklorid). Hazánk egyik legerősebb láz- és fájdalomcsillapító paracetamol készítménye, ráadásul orrdugulás ellen is hatékony.

VapoRub Wick Kenőcs (Hatóanyagok: racém kámfor, tengerparti fenyőből származó terpentinolaj, levomentol és eukaliptusz olaj) talán legtöbbeknek a gyermekkort idéző kék tégelyes balzsam, amely közvetlenül a mellkasra kenve segíti a könnyebb légzést, hogy kipihentebben ébredhessünk.


GuaifenoMed Wick
200 mg/15 ml méz és gyömbér ízű szirup (Hatóanyag: gvajfenezin). Hurutos köhögés ellen.

 

Sinex Wick Eukaliptusz 0,5 mg/ml oldatos orrspray (Hatóanyag: oximetazolin-hidroklorid). Orrdugulás elleni hatóanyag, aloe vera és eukaliptusz kivonatok hatékony kombinációja. Akár 8 óra orrdugulás nélkül, egyetlen befújással.


MedDex Wick
20mg/15ml méz ízű szirup (Hatóanyag: dextrometorfán-hidrobromid), és MedDex Wick 7,33 mg méz ízű szopogató tabletta (Hatóanyag: dextrometorfán) száraz köhögésre hatásos megoldás.

Nem gyógyszerek, így gyógyító hatással nem rendelkeznek, de kellemes érzést adnak a toroknak a Wick torokcukorkák, amelyek mézes és mentolos változatban is kaphatóak. A mentolos fajtát ráadásul cukorbetegek is fogyaszthatják.

Vény nélkül kapható gyógyszerek, kivéve a Wick torokcukorkák, amelyek élelmiszerek és gyógyhatással nem rendelkeznek.

Legolvasottabb cikkeink