• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Folytatódik a hatvani kórház működtetésének fejlesztése

Regionális hírek 2018.02.06 11:30 Forrás: Weborvos
Folytatódik a hatvani kórház működtetésének fejlesztése

A Kórház öt betegbiztonságot és költséghatékonyságot eredményező projekt megvalósítására nyert támogatást.

Az Állani Egészségügyi Ellátó Központ, a NEAK és Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt közös pályázat keretein belül a„Fekvőbeteg szakellátó intézmények beruházásainak támogatására - a gazdaságilag hatékony és fenntartható struktúra-átalakításhoz s az ehhez kapcsolódó infrastruktúrafejlesztések megvalósítására; az intézmény jövőbeni működésében az igénybe vett források és az elért eredmények közötti legkedvezőbb arány kialakításával" című ÁEEK_NEAK_EMMI-2017/1 azonosítószámú projekt keretében összesen 13.746.931. forint támogatásból folytatódnak az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet költséghatékony működtetését szolgáló fejlesztések.

Jelen pályázat keretében a Kórház öt betegbiztonságot és költséghatékonyságot eredményező projekt megvalósítására nyert támogatást - írta közleményében a kórház.

A projekt részei: medencetakaró rendszerek beszerzése a gazdaságos üzemeltetés biztosításához a járóbeteg rehabilitációs központban, egységes vízlágyító rendszer megvásárlása és üzembe helyezése, kisméretű konyhatechnológiai eszközök fejlesztése a biztonságos és gazdaságos működésért, konyhatechnológiai fejlesztés a már működő térségi összefogás színvonalának emeléséért, illetve a munkahelyi bölcsőde bővítéséhez szükséges infrastrukturális feladatok megvalósítása.

A fenti projektek közül a napokban történt meg az üzembe helyezése a 2013-ban Európai Uniós forrásból megépült Rehabilitációs Központ tornamedencéinek fedését biztosító medencetakaró rendszereknek.

A medencék mérete 6 x 10 méter, 1,1 – 1,4 méter vízmélységgel, illetve 2,8 x 7 méter, 0,9 méter mélységgel. A vízhőfok általában ~32°C. A medencék kialakítása feszített víztükrű, hőntartásuk folyamatos. A medencetérben a szellőzést és a párátlanítást mesterségesen biztosítja a Kórház.

A medencékben rendszeresen, napi szinten mozgásszervi rehabilitációs torna, babaúszás, illetve időseknek szóló preventív tornafoglalkozások valósulnak meg.

A folyamatos, üzemszerű működés során napi szintű problémaként jelentkezett és jelentős többletköltséget jelentett a levegő hőmérsékleténél magasabb vízhőmérséklet okozta folyamatos párolgás, mely nemcsak az elpárolgott víz visszapótlását, fűtését, hanem a medencetér párátlanítását és a dolgozók egészségterhelését is maga után vonta.

A medencetakaró rendszerek megvásárlásával éves szinten mintegy 60%-al csökkenthetők az üzemeltetési költségek, továbbá a járóbeteg rehabilitációs központ medenceterében, illetve medenceterével egy szinten dolgozó kollégák egészségterhelése is jelentős mértékben csökkenthető - áll a közleményben.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink