• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

  • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

   A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

  • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

   Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

 • EBP
  • Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

   Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

  • Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

   Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

 • EESZT
  • Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

   Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

  • Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

   Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

  • EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

   EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

Készítik Hatvanban a helyet az MRI-nek

Regionális hírek 2015.11.29 08:59 Forrás: Weborvos
Készítik Hatvanban a helyet az MRI-nek

Még idén, december 18-án újabb eszköz, egy MRI berendezés érkezik a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézetbe.

A beruházás keretében - melynek értéke bruttó 400  millió forint - már megkezdték az MRI vizsgáló, valamint a leletező, az előkészítő, a technikai helyiség és az öltözők kialakítását - közölte az intézmény.

Az új berendezés, melynek gyártója a Siemens Zrt., azt a fejlesztést koronázza meg, amelynek köszönhetően már az idei év első felében egyetlen helyre – a főépület földszintjére - került a teljes képalkotó diagnosztikai egység. A most kialakítandó vizsgáló elhelyezkedésénél így nagyon fontos szempont volt, hogy az a nemrégiben megújult radiológiai osztály szerves részét képezze.  Ugyanakkor az eszköz jelentős helyigénye és a speciális elhelyezési követelmények miatt nem lehetett közvetlenül integrálni az osztály területére.

A kapcsolat megtartása érdekében - a szintén a földszinten elhelyezkedő - intézeti gyógyszertár helyiségeiben kezdődtek meg az átalakítási munkálatok, a radiológiai osztály egyfajta megtoldásaként. Az építészeti kialakításnál figyelemmel kellett lenni a 1,5 T (Tesla) mágneses indukciójú berendezés biztonsági előírásaira. Ezek egyrészt a nagyteljesítményű mágnes védelmére, illetve a mágnes környezetre és emberekre gyakorolt hatásának minimalizálására vonatkoznak, másrészt arra a követelményre, miszerint a berendezést el kell szigetelni minden más elektromos berendezéstől, vezetéktől, valamint a nagyméretű mozgó fémtárgyaktól is (pl. lift, járművek).

Valamennyi követelményt figyelembe véve megkezdődtek az intézeti gyógyszertár három helyiségének építészeti átalakításai, valamint a főépület "A" szárnya villamos kapcsolóterének és egy  közlekedő folyosójának egybebontási munkálatai.

Az MRI vizsgálat jelenleg az egész orvostudomány egyik csúcsát jelenti. Haszna és jelentősége a betegellátásban rendkívüli, jelenleg ez nyújtja a legtöbb képi információt az emberi testről és  kimagaslóan megbízható eredményt biztosít - zárul a közlemény.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink