• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Konferenciával emlékeztek meg Pető Andrásról

Regionális hírek 2017.12.05 09:48 Forrás: Semmelweis Egyetem
Konferenciával emlékeztek meg Pető Andrásról

Kötelesség tovább vinni a Pető-nap hagyományát, támogatni a konduktorképzés folytonosságát, a fejlesztő munka megbecsülését.

Tudományos előadásokkal és személyes megemlékezésekkel tisztelegtek Pető András halálának 50. évfordulója előtt a Pető András Kar (PAK) egykori és jelenlegi munkatársai, hallgatói és meghívott vendégei. Az egész napos rendezvény a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat részeként, Emberközpontú Tudomány a Konduktív Nevelés Gyakorlatában címmel valósult meg - tudósított az egyetem honlapja.

Dr. Zsebe Andrea, a PAK dékánja köszöntőjében kiemelte, hogy a kar kötelessége tovább vinni a Pető-nap hagyományát, annak sokszínűségével és egyediségével, valamint a rendezvénnyel támogatni a konduktorképzés folytonosságát, a konduktív fejlesztő munka megbecsülését, annak jövőjét. Az esemény fő célja a felelős válaszok keresése a konduktív pedagógiát segítő társtudományokban, szakmai beszélgetésekben – tette hozzá.

Dr. Bíró Katalin tiszteletbeli konduktor megemlékezett Pető András pályafutásáról, sokrétű tudásáról és személyes élményeiről, míg dr. Forrai Judit, a Népegészségtani Intézet docense előadásában kiemelte a Pető-módszer helyének és szerepének fontosságát a magyar tudományos életben.

A délelőtti esemény záróakkordjaként Rost Andrea, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas érdemes művész (képünkön) átvette jószolgálati nagyköveti kinevezését a kar dékánjától.

A délutáni szekcióülésen bemutatkoztak a kar doktorandusz hallgatói; Frank Tamás az 1930-as évek tanítóságának világát, Földesi Renáta Pető András életpályájára vonatkozó kutatásaiban elért eredményeit, Horváthné Kállay Zsófia a konduktív nevelés célrendszerének formálódását, míg Oravecz Adrienn hazai és nemzetközi példákon keresztül mutatta be az óvodai konduktív nevelés sajátosságait. Az előadók sorát dr. Túri Ibolya zárta, aki hallgatói nézetek tükrében mutatta be a konduktori szakértelem sajátosságait. A teljes beszámoló itt olvasható

(Fotó: Tatai Balázs – Semmelweis Egyetem, Erdős Dénes )

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink