• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Korszerű MR-készülék a Péterfy szolgálatában

Regionális hírek 2017.11.14 15:24 Forrás: Weborvos
Korszerű MR-készülék a Péterfy szolgálatában

Korszerű, Signa Voyager típusú MR-készülékkel gazdagodott a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ.

A képalkotó diagnosztikában legnagyobb magyar magánszolgáltatónak számító Affidea Diagnosztika fontosnak tartja, hogy központjaiban a legkorszerűbb berendezései várják a hozzájuk forduló pácienseket. Ennek szellemében a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Intézetben található telephelyén a cég új, az eddig használtnál több szempontból is modernebb, GE Signa Voyager típusú MR-készüléket állított ma a betegek szolgálatába - tudatta a cég és a kórház közleményben.

A berendezés tágabb vizsgálóterének köszönhetően az átlagostól eltérő testalkatú betegek ellátása is biztosítható. A korábbi, 60 cm-es átmérőtől nagyobb, 70 cm-es mágnesnyílás nem csak kényelmesebb használatot biztosít, de lehetővé teszi a nagyobb testkörfogatú páciensek vizsgálatát is. A gép előtere és az operátori helyiség is nagyobb, ami tovább javítja a páciensek komfortérzetét. Emellett a szerkezet lehetővé teszi a kontrasztanyag nélküli, angiográfiás vizsgálatokat is, amelyek így a kontrasztanyagra érzékenyek számára sem okoznak komolyabb panaszokat.

Leitner György, az Affidea Diagnosztika vezérigazgatója hangsúlyozta: „Az elmúlt három évben 800 millió Ft beruházást hajtottunk végre a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központban található központunkban, az idei beruházási érték 514 millió Ft volt. Az ország legnagyobb képalkotó diagnosztikai szolgáltatójaként cégünk felelősséggel viseltetik a legfontosabb népegészségügyi mutatók javításáért. Az új MR teljes mértékben ki tudja szolgálni a Baleseti Központ idegsebészeti feladatait, így betegek ezreinél segítheti a gyors és pontos diagnózis felállítását és a mielőbbi gyógyulást."

Az orvosi képalkotás hatalmas léptékben fejlődött az utóbbi néhány évtizedben: az első röntgensugarakkal készült képek még éppen arra voltak alkalmasak, hogy egy csonttörés helyét azonosíthassák velük, míg a mai, humán diagnosztikában alkalmazott legmodernebb készülékek felbontása már alkalmas a szöveti differenciálásra. Ezek a szerkezetek elengedhetetlenek szinte az összes komolyabb betegség diagnosztizálásához daganatos betegségektől a különböző keringési problémákig.

Magyarországon összesen száznégy CT- és hatvanöt MR-készülék üzemel, ebből tizenkét CT-t és kilenc MR-t az Affidea működtet, ezzel a legnagyobb hazai magánszolgáltatónak számít a képalkotó diagnosztika terén. A cég a Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központban található telephelyén összesen 24.414 MR-vizsgálatot végzett el a 2016-ban, illetve idén novemberig is közel húszezerszer vizsgálatnál tartanak. Az Affidea az elmúlt 26 évben 16 milliárd forintot ruházott be a hazai egészségügybe, csak a 2017-es évben 1,3 milliárd forint értékben eszközöltek fejlesztéseket - áll a közleményben.

A vizsgálatok 40 %-át gerincbetegségekkel összefüggésben végezték, és óriási segítség volt a gerincsebészeti osztályunknak, 15%-ban végtagi, ízületi diagnosztika történt, ami baleseti sebészeink munkáját tette hatékonyabbá, emellett jelentős számú hasi-kismedencei daganatokkal kapcsolatos vizsgálat zajlott – hangsúlyozta dr. Sásdi Antal, a Péterfy Kórház főigazgatója.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink