• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

   EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

   EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

  • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

   EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

Tízéves a debreceni Méltóság mezeje program

Regionális hírek 2017.04.03 16:52 Forrás: MTI
Tízéves a debreceni Méltóság mezeje program

A szakemberek és a civilek közösen dolgoznak azon, hogy minél többen ismerjék meg a hospice és palliatív szemlélet lényegét.

Tízéves a Debreceni Hospice Ház Alapítvány Méltóság mezeje programja, a városban működő 1600 civil szervezet közül ez érte el, mozgatta meg a legtöbb embert, köztük gyerekek ezreit - mondta a város alpolgármestere hétfőn, a Méltóság hete megnyitóján a Kenézy kórházban. Széles Diána kiemelte: a tíz éve indult mentális, szemléletformáló programhoz, amely több százezer embert szólított meg, kapcsolódik a Nárcisz futófesztivál, egy nagysikerű irodalmi és kreatív pályázat, a tradicionális nárciszültetés, tizennyolc debreceni és öt Hajdú-Bihar megyei iskola, partnerintézmény, és aktívan közreműködtek a kórházi hospice-palliatív terápiás osztály létrejöttében is.

E munka újabb fontos állomása lesz a kormányzati és százmillió forint önkormányzati támogatással jövőre elkészülő, az utolsó stádiumú gyógyíthatatlan betegek ápolását szolgáló hospice-ház - tette hozzá.

Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumának elnöke felidézte: a városban és a megyében elindított Méltóság mezeje szemléletformáló program a gondoskodásra nevelést tűzte zászlajára, és azt hangsúlyozza, hogy az élet minden perce értékes.

"A sárga nárcisz szimbolikáján keresztül szakemberekkel évek óta közösen dolgozunk azon, hogy minél többen ismerjék meg a hospice és palliatív szemlélet lényegét; az elkísérés, az elengedés folyamatának szomorú és felemelő érzését" - mondta. Hozzátette: a tízéves munka legjelentősebb eredménye a fekvőbeteg-szakellátási osztály létrehozása a Kenézy kórházban, valamint az otthonápolási háttér elérhetősége.

Céljaik között említette a debreceni hospice-ellátás támogatását, az önkéntes és egyéb képzések, továbbá nemzetközi és hazai konferenciák szervezését, valamint adománygyűjtési tevékenységük elindítását.

"Az emberi méltóság iránti tisztelet mindannyiunkat kötelez" - fogalmazott Porkoláb Gyöngyi, a program vezetője a hétfői szakmai napon, amellyel megkezdődött a Méltóság hetének debreceni programsorozata. A rendezvény az emberi méltóság témakörére építve szakmai programokkal, színházi és bábszínházi előadással, filmvetítéssel, koncerttel és fotótárlattal is várja az érdeklődőket április 9-éig Debrecen több helyszínén.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink