• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

''Magzat hangja'' program a magzat biztonságáért

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

A biztonságot szolgáló, kismamáknak adott készülék uniós tanúsítvánnyal rendelkező távgyógyászati eszköz.

„Halló, valaki odakint! Hallotok?!"- mondaná sok magzati korban lévő emberpalánta, ha bajt érez. Az anyaméhben elzártan nehéz jelezni a külvilág felé, ha segítségre van szükség.

A világ fejlett országaiban, általában a 28. terhességi héttől rendszeresen végeznek úgynevezett „Non-Stress Test" (NST) CTG vizsgálatot a várandósok gondozása során. Magyarországon a 36. terhességi héttől a kismamák hetente egy alkalommal 20 perces CTG (Cardiotocograph) vizsgálaton vesznek részt. Ez a mérés a születendő baba méhen belüli állapotáról ad tájékoztatást. Két vizsgálat között viszont nem tudunk semmit arról, hogy a magzat hogyan érzi magát az édesanyja méhében. Sajnálatos tény, hogy évente több száz egészséges és már életképes babát veszítünk el világra jövetele előtt. Hazánkban évente 250-330 már életképes magzat elhal édesanyja hasában a 28. terhességi hetet követően. Egy hét, mely a két vizsgálat között eltelik túl hosszú idő ahhoz, hogy sok esetben a fenyegető veszélyt észleljük és az életmentő lépéseket megtegyük.

A “Magzat hangja" program, a világon jelenleg létező egyik legkorszerűbb várandós gondozást támogató módszer, amely a magzat egészségének és életének megóvása érdekében jött létre, magyar innovációként, fejlett információ - technológia és a telekommunikáció használatának segítségével. Magyar tudósok (orvosok) és mérnökök – a modern kor technikai vívmányait beépítve adtak a nagyvilág számára egy olyan új készüléket, amivel otthoni körülmények között is észlelhetővé válhatnak az olyan méhen belüli állapotok, amelyek a magzat életét (egészségét) veszélyeztethetik.

A Baby Life Care által a kismamák használatába adott készülék uniós tanúsítvánnyal rendelkező (CE) távgyógyászati (telemedicinális), orvostechnikai eszköz, mely az érzékelő fejek használatával nemcsak érzékeli a magzat szívverését, hanem hallhatóvá is teszi azt, a várandós és környezete számára. Egyidejűleg rögzíti a méh spontán fájástevékenységét és a magzatmozgásokat is.

A magyar fejlesztésű, az EU-ban és az USA-ban szabadalommal védett otthoni monitor a korszerű IT és telekom lehetőségeket kihasználva lehetővé teszi, hogy a magzat állapotát a világ bármely pontjáról, bármikor otthon ellenőrizzék.

Legolvasottabb cikkeink