• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Adj vért, jusson kevesebb a szúnyogoknak!

Egészségmagazin Forrás: MTI - ÖS

Ezen a napon az országszerte szervezett véradásokon minden kedves donor apró ajándékot kap.

Június 14. és július 30. között a Catch Chemotox és a Magyar Vöröskereszt rendhagyó véradási- és adománygyűjtési akciót szervez. Az akció mottója: Ne a szúnyogoknak add a véred.
A www.catchchemotox.hu/veradas oldalon a szervezők szerdától egy számlálót helyeznek el, és minden regisztráció után 100 Ft-ot utalnak a Magyar Vöröskereszt számlájára egészen addig, amíg 1.000.000 Ft össze nem gyűlik. Aki pedig még játszani is szeretne, megteheti a Facebookon, a www.facebook.com/catchchemotox oldalon - tudatta közleményben a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága.

- Facebook oldalunk egy jópofa játéknak indult, aminek célja termékeink megismertetése, megkedveltetése volt. Az oldal fogadtatása és népszerűsége azonban elgondolkoztatott minket arról, hogy a játékosokat valamilyen nemes ügy szolgálatába is állíthatnánk – mondja Billingné Katona Dóra termékmenedzser. – Így lett a játékból komoly dolog, a véradás ügyének a támogatása. Nem véletlen az időzítés sem, hiszen a nyári, vérhiányos időszakban különösen fontos, hogy aktívan is segítsünk a bajba jutottakon. Örülünk, hogy a Magyar Vöröskereszt pozitívan fogadta kezdeményezésünket. Reméljük, a szúnyogok éhesek maradnak – tette hozzá.

Június 14-én ünnepeljük a Véradók Világnapját. Ezen a napon született az osztrák származású amerikai Karl Landsteiner Nobel-díjas orvos, aki a múlt század elején fedezte fel az emberi vércsoportokat. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, ami ma már a gyógyítás nélkülözhetetlen kelléke. A Magyar Vöröskereszt a világnap alkalmából, az ezen a napon országszerte szervezett véradásokon, minden kedves véradónak apró ajándékot ad át. Június 14-én délelőtt kiderül ki nyerte az idei Országos Felsőoktatási Véradóversenyt és a Bázisiskolák Véradóversenyét, délután pedig egy látványos flash mob-ra készülünk a budapesti Árkád Bevásárlóközpont főbejárata előtt – tette hozzá Szabó Zsuzsanna, a Magyar Vöröskereszt véradás-szervezési szakmai vezetője.