A csecsemők helyes táplálásának kérdése még ma sem jutott nyugvópontra.
A csecsemőkori allergiák sokféle formában jelentkezhetnek. A megbetegedések az atópiás (allergiás) dermatitisztől egészen a táplálékallergiák kialakulásáig terjedhetnek. Az allergiák elsődleges megelőzése a helyes tápláláson alapul. Meddig ajánlott a csecsemők szoptatása? Mit ehet a várandós anyuka és mit egyen, ha a csecsemőjénél szeretné az allergiák kialakulását csökkenteni? Ezekre a kérdésekre is választ talál az érdeklődő Dr. Réthy Lajos Attila Csecsemőkori allergiaprevenció című, a Springmed Kiadó tematikus sorozatában megjelent könyvében.
Dr. Réthy Lajos Attila Gyermekgyógyász, allergológus‐immunológus, humángenetikus főorvos, 2007 óta az Országos Gyermekegészségügyi Intézet munkatársa. Vendégtanárként évek óta az immunológia és a genetika vezető előadója a Bécsi Egyetem Élettudományi Karán. Az Európai Allergológiai és Klinikai Immunológiai Akadémia (EAACI) Gyermekszekció Oktatási és Gyakorlati Képzési Bizottságában Magyarország hivatalos képviselője. Most megjelent könyvében a szakirodalom részletes áttekintésével próbál rávilágítani a jelenlegi szakmai állásfoglalások helyességére és nyújt gyakorlati tanácsokat a védőnőknek és a kismamáknak egyaránt.
A tartalomból:
• Az allergia megelőzésének irányelvei
• Allergénkerülő anyai diéta kérdése a várandósság alatt
• A szoptatás szerepe az atópiás‐allergiás állapotok prevenciójában
• Allergénkerülő anyai diéta kérdése a szoptatás alatt
• Prebiotikumok, probiotikumok és az ellergia‐megelőzés
• Gyakorlati kérdések
A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban, egyes patikákban, valamint megrendelhető a kiadóban is.