• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Betegszervezetek első országos találkozója

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

A bemutatkozáson túl ingyenes egészségügyi vizsgálatokkal, előadásokkal és tanácsadással is szolgálnak.

Magyarországon első alkalommal rendeznek az egészség és életmód jegyében találkozót, amelyen megjelenik a legtöbb, számottevő, mintegy negyven betegszervezet, s a legkülönfélébb ingyenes egészségügyi szűrésekkel, tanácsadással és felvilágosító programokkal várják az érdeklődőket.


A betegszervezetekben zajló tevékenység sokszor az érintettek számára sem ismert. Sokan nem tudják, mit várhatnak el egy civilszervezettől, betegségük vagy hozzátartozóik betegsége során milyen problémákkal kereshetik fel őket, mi az, amiben közvetlenül segíteni tudnának. Nem véletlen tehát, hogy ezen a napon a betegszervezetek elsődleges célja, hogy felhívják a figyelmet az általuk végzett, sokszor hiánypótló oktató és támogató tevékenységre. Sokan nem is sejtik, mennyiféle ritkább vagy gyakoribb betegség esetén számíthat(ná)nak a szervezetten tevékenykedő civilekre.


A rendezvényt szervező Novartis Hungária Kft. célja, hogy a „törődés és gyógyítás" mottó jegyében segítse a magyarországi betegszervezetek munkáját. Ennek keretében történik sor a lakosság számára nyilvános betegszervezeti találkozó, amelyen lehetőség nyílik egyrészt a betegszervezetek, betegegyesületek nyilvános bemutatkozására, másrészt ingyenes egészségügyi vizsgálatokkal, előadásokkal és tanácsadással segítik az érintetteket és az érdeklődőket, hogy minél többet megtudhassanak különféle betegségek megelőzéséről és kezeléséről, valamint az életminőség javításának lehetőségeiről.


A rendezvényen - 2007. szeptember 29-én, 10-18 óra között,
a Lurdy Ház (1092 Könyves Kálmán krt. 12-14.) I. emeletén - a magyarországi betegszervezeteken kívül az orvosszakma prominens képviselői tartanak majd előadásokat az érdeklődőknek.

A betegszervezetek standjain több ingyenes egészségügyi vizsgálat lesz elérhető, pl.: vérnyomásmérés, vércukorszint mérés, koleszterinszint mérés, testzsírszint mérés, haskörfogat mérés, testsúly (BMI) meghatározás, csontsűrűség mérés (csontritkulás rizikó teszt kitöltése után), látásvizsgálat, kontaktlencse illesztés, visszér vizsgálat, bőrgyógyászati szűrés (melanoma vizsgálat), CO-szint mérés, csúcsáramlás mérés, pszichológiai teszt, allergiaszűrés, babán történő mell önvizsgálat oktatás stb.


A színpadon az orvosszakma tekintélyei tartanak felvilágosító előadásokat, amelyeket különféle speciális mozgásprogramok (pl.: csontritkulás elleni torna, családi és tv torna) egészítenek ki.