• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

DualDur: mindennek lett arca, neve

Lyme borreliosis 2022.03.30 Forrás: Weborvos
DualDur: mindennek lett arca, neve

Hálás, hogy pontos diagnózishoz jutott, s elkezdődhetett az adekvát terápiája.

Letarolta, két vállra fektetette a betegség, mégsem nem adta fel. A családja teljes mellszélességgel támogatja Pataki Renátát, aki sokat adott mindig is az egészséges életmódra, 18 éve aktívan sportol, ma már három lánygyermek édesanyja. A bajok tavaly nyáron kezdődtek, tolószékbe is került. Annyira leromlott az állapota, hogy nyolc hónapig nem tudott dolgozni, de ellátást sem kapott. Hogy jobban értse az egészségével kapcsolatos dolgokat, képzeni kezdte magát. Szépen javul az állapota, hálás, hogy pontos diagnózishoz jutott, s elkezdődhetett az adekvát terápiája.

Miért tartotta fontosnak, hogy Lyme borreliosis tesztet végeztessen?

Tavaly nyár elején egy kirándulás után kokárda alakú bőrpír keletkezett rajtam, de nem vettem igazán komolyan. Hamarosan nyáriinfluenza-szerű tüneteim mutatkoztak, megduzzadtak a nyirokcsomóim, magas lázam volt, semmire nem szűnő fejfájás gyötört, és annyira gyenge lettem, hogy augusztus elején tolószékbe kényszerültem. A laboreredményeim jók voltak, orvostól orvosig jártam, mígnem egyszer a nőgyógyászom javasolta, hogy vizsgálódjunk bakteriális irányba. Az endokrinológushoz már nem tudtam elmenni, mert annyira legyengültem, ő ajánlotta a Lyme-vizsgálatot. Addig meg sem fordult a fejemben, hogy kullancsfertőzött lehetek…

Hogyan szerzett tudomást a DualDur tesztről?

Elkezdtem kutakodni a neten, ott találkoztam a DualDur tesztről szóló hírekkel, nagyon sok jót olvastam Bózsik doktor úrról többek között a betegek Fb-csoportjaiban, és az itt szerzett információk alapján kerestem meg Esztó doktornőt, aki javasolta a teszt elvégzését. Meg akartam gyógyulni, azt akartam, hogy ismét el tudjak menni a legkisebbik lányomért az oviba, ez ugyanis nem mindig sikerült, volt, amikor útközben felmondta a lábam a szolgálatot.

Hogyan zajlott a mintavétel? Kapott-e segítséget?

Egy budapesti laboratóriumban vettek mintát tőlem novemberben, a vérvétel előtt 24 órával zsírmentes diétát kellett tartanom. A kapcsolattartó nagyon türelmes, kedves volt, minden kérdésemre kaptam választ tőle, de ugyanígy csak jót tudok mondani a laborban dolgozókról.

Mit mutatott eredmény?

Igazolódott, hogy Lyme-fertőzött vagyok, s társfertőzésként a Bartonellát is kimutattak. A párhuzamosan elvégzett Western blot is igazolta az antitestek jelenlétét, ezt kaptam meg legelőször, azaz pár nap múlva, a többit pedig két hét után. Minden eredmény emailben érkezett és fotókat is mellékeltek. A leleteket a kezelőorvosom értelmezte. A Bartonella fertőzés minden jel szerint már régebb óta kísér, sőt, az is lehet, hogy már előzőleg is megcsípett fertőzött kullancs.

Hogyan fogadta a fertőzöttség tényét?

Meglepődtem, el sem akartam hinni, hogy lyme-os vagyok, hogy Bartonellám is van. Szinte sokkot kaptam. Aztán sikerült kicsit megnyugodnom, hiszen végre kiderült, mi a bajom. Az ember mindenre gondol, amíg nincs diagnózisa. A fizikai állapotom rohamos romlása rettentően frusztrált, hogy én, a pörgős, edzett, háromgyermekes anyuka tolószékbe kényszerültem, a gyermekem évnyitóján összeestem… Az eredménnyel mindennek lett neve, arca.

Mennyire tartja megbízhatónak a DualDur tesztet?

Maximálisan megbízhatónak tartom a tesztet. Bózsik doktor úr neve biztonságot, bizalmat ad, akárcsak Esztó doktornőé, ők a védjegyei számomra DualDurnak, amivel végre diagnózishoz jutottam.

Milyen terápiát kap az eredmények ismeretében?

Ahogy megszülettek az eredményeim, rögtön, még novemberben megkezdődött a terápiám, és nem sokkal a kezdés után már érzékelhetően jobban lettem. Most már sokkal jobban vagyok, de azért vannak nehéz napjaim. A ködös agy tünetem olyannyira javult, hogy már képes vagyok tanulni, el tudom vinni a kislányomat az oviba, sőt, elkezdtem újra Pilates-gyakorlatokat végezni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink