• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Egészségügyi sóterápiával az allergia ellen

Egészségmagazin Szerző:

Magyarország legelismertebb egészségügyi sóterápiája országszerte elérhető orvosi javallatra.

Hazánkban minden negyedik embert érint az allergia valamilyen formában, parlagfű allergiától pedig a lakosság 20%-a szenved. A betegek száma a kilencvenes évek eleje óta 27-szeresére emelkedett, az Országos Környezetegészségügyi Intézet jelentése szerint idén augusztusban magasabb lesz, akár a sokéves átlagot is meghaladja majd a parlagfű pollenterhelése.

A Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint az allergiások egy szezonban akár 30.000 Ft-ot is költhetnek az orvosok által felírt vagy vény nélkül kapható készítményekre. Az allergia, mint az immunrendszer túlzott reakciója a környezeti hatásokra, azonban nem mindig enyhíthető gyógyszerekkel, mivel szervezetünkben hamar kialakul a hatóanyagok elleni rezisztencia, illetve számos mellékhatással is számolhatunk.

Segítséget jelent azonban az allergiás tünetektől szenvedőknek egy régi hagyományon alapuló, rendkívül hatékony terápia, a sóterápia, amelynek több, eltérő fajtája létezik. Ezek között nagy különbségek is lehetnek, ezért érdemes részletesen megismerni a lehetőségeket, tudatosan választani közülük!

A sóterápiák alapvetően két nagy csoportba sorolhatóak. A nedves sóterápiák – melyek a sót vízben oldott formában juttatják a légutakba – a felső légutak kezelésében lehetnek hatékonyak. A száraz sóterápiák közé tartozó SPELEO (Sóbánya) terápia pedig a különlegesen finomra őrölt (0,2 mikron) speciális, magas tisztaságú gyógyászati sószemcsék belélegzése során fejti ki hatását, egészen mélyen az alsó légutakban, a tüdő hörgőcskéiben is Magyarország legelismertebb egészségügyi sóterápiája az országszerte elérhető INDISO száraz sóterápia, amely kiemelt egészségügyi intézményekkel együttműködve, orvosi javallat és kontroll mellett érhető el.

A gyógyszer- és mellékhatásmentes kezelés, hatékony kiegészítő terápia az alsó- és felső légúti betegségek tüneteinek enyhítésére, javítja az életminőséget, fontos szerepe van légzőrendszerünk egészségmegőrzésében, a sportolók teljesítménynövelésében, alkalmas a szervezet ellenálló képességének javítására is, így megelőzve a lehetséges légúti panaszokat. Kifejezetten gyermekek számára is ajánlott, hiszen számos, korunkban népbetegségnek számító problémára – mint például a fülgyulladás, arcüreggyulladás –, hatékony megelőzési módszer lehet.


Az INDISO által most indított akcióban minden két, együtt megvásárolt bérlet esetén, a második féláron kapható, így idén akár családtagjait, ismerőseit sem kell, hogy kínozzák az allergiás tünetek! A játékban pedig egy 200.000 Ft értékű Neckermann utazás is gazdára talál.

További információ a terápia weboldalán

Legolvasottabb cikkeink