• nátha
    • Náthaszezon: erre számíthatunk

      Náthaszezon: erre számíthatunk

    • 9 tipp a nátha tünetei ellen

      9 tipp a nátha tünetei ellen

    • Kevés bosszantóbb dolog van a náthánál

      Kevés bosszantóbb dolog van a náthánál

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Polgármesteri nyílt levél: mikor működhet az egynapos sebészet Újbudán?

      Polgármesteri nyílt levél: mikor működhet az egynapos sebészet Újbudán?

    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

Élelmiszerbiztonsági jó tanácsok árvíz idején

Egészségmagazin Forrás: NÉBIH

A szennyezett vízben baktériumok, vírusok, paraziták, bélféreg-peték lehetnek.

A nagy esőzések okozta árvizek, belvizek az óriási anyagi károkon túlmenően élelmiszer­biztonsági kérdéseket is felvetnek. Szennyezett víz lepheti el a kertekben, földeken meg­termelt, beérő zöldségeket, gyümölcsöket, veszélyeztetheti a kutak vízforrásait, és az alacsonyabban fekvő területeken szennyeződhetnek a háztartások élelmiszer-készletei. A szennyezett vízben ételfertőzést okozó baktériumok, vírusok, paraziták, bélféreg-peték lehetnek jelen, de az árvíz akár kiömlött, bemosódó vegyszereket is tartalmazhat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapja összegyűjtötte a legfontosabb élelmiszerbiztonsági szabályokat, melyeket az ártereken élő ma­gánszemélyek, magánháztartások figyelmébe ajánlanak.
Árvíz előtt, alatt, után