• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Fogyni szeretnénk, este 6 után mégis ehetünk?

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Ahhoz, hogy egyensúlyba hozzuk a szervezetünket és fogyásunk is megmaradjon este 6 után folyamatosan 3 óránkként enni kell.

Jó hír, hogy este 6 után is nyugodtan ehetünk, még akkor is, ha egyébként fogyni szeretnénk. A titok, hogy este 6 után szinte kötelező a folyamatos étkezés, ha valóban fogyni szeretnénk – állítja Teremy Alex testsúlycsökkentő tanácsadó.

Sokan gondolják úgy, hogy este 6 után már tilos bármit is enni, ha diétázunk. Ez egy elég népszerű teória, az interneten és a köznyelvben is már beivódott, amiről nagyon nehéz lebeszélni az embereket, de aki szilveszterkor ezt be szeretné tartani, gondban lesz. Nem valami jó érzés reggelig egy falat nélkül tengődni, ráadásul nem is egészséges és még a fogyásunknak is csak ártunk vele. Nem beszélve arról, hogy ilyenkor falásrohamok is kísérhetik az esténket.

Amikor fogyni szeretnénk és napközben időben és egészségesen étkezünk, de este 6 után már nem eszünk, akkor automatikusan átcsap rendszertelen étkezésekbe a diétánk. Ez azt jelenti, hogy amikor este sokáig maradunk fent és megéhezünk, de már csak azért sem eszünk, ilyenkor a testünk raktározási folyamatokba kezd. Mindent, amit napközben eszünk elraktározz, hogy majd az esti éhezéses időszakra felhasználhassa. Ezt a szilveszter csak még jobban tetézi.

Ahhoz, hogy egyensúlyba hozzuk a szervezetünket és fogyásunk is megmaradjon, egy olyan dolgot kell tennünk, amire nem is számítunk. Egyszerűen csak este 6 után nem megvonni kell magunktól az ételeket, hanem folyamatosan 3 óránkként étkezni. Célszerű este 6 órakor megvacsorázni, aztán este 9 órakor már be lehet kapni valamit és jöhet az éjféli virsli vagy malac sült. Ezután ugyan úgy 3 óránként ehetünk, de ügyeljünk arra, hogy lefekvés előtt 3 órával már ne együnk vagyis, ha reggel 6 órakor feküdnénk le, akkor az utolsó étkezésünket hajnal 3 órakor kell megejtenünk.

Ehhez kell egy kis odafigyelés, de a szervezetünk meg fogja köszönni és a fogyás is folyamatos lesz, feltéve, ha nem kalóriadús ételeket eszünk.

Legolvasottabb cikkeink