• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Három éves a Medical Point

Egészségmagazin 2021.09.14 Szerző:
Három éves a Medical Point

Az ízületi diagnosztika és rehabilitáció szakértőjévé vált az angyalföldi egészségközpont.

Több mint 17 ezer diagnosztikai vizsgálatot végzett, több mint 20 ezer ügyfél gyógyulásában működött közre működésének első három évében a Capital Medical Diagnosztikai és Rehabilitációs Egészségközpont, mióta 2018. szeptember 15-én megnyitotta kapuit.

Az egészségközpont alapvető célja már indulásakor az amatőr és profi sportolók, illetve magánügyfelek mozgásszervi problémáinak megelőzése, terápiája és rehabilitációja volt. Ehhez a legmodernebb képalkotó diagnosztika bevetésével jelentős diagnosztikai hátteret alakítottak ki. A megfelelő orvosi háttér mellett masszázs terápia, személyre szabott gyógytorna, illetve teljeskörű és egyéni edzésprogram kidolgozása teszi teljessé a sokrétű és összehangolt szolgáltatásokat, a minél gyorsabb gyógyulást, a mozgásszervi problémák kialakulásának megelőzését.

 Az egészségközpont a diagnosztikai eszközpark beszerzésekor a GE Healthcare mellett tette le voksát, és egy 1,5 tesla térerejű GE SIGNA Creator MR-berendezést választott, amelyet teljes ízületi tekercskészlettel egészített ki, de az ügyfelek igényei és a szakorvosok javaslata alapján az indulás után másfél évvel egy szintén a GE Healthcare által szállított direkt digitális röntgenberendezéssel bővítették eszközparkjukat. Döntésükkel azóta is teljes mértékben elégedettek, mindkét berendezés nagy terhelés mellett, hibamentesen végzi feladatait.

Az egyre növekvő vizsgálatszám, és az MR-berendezések akkor még mindig érzékelhető fővárosi hiánya szükségessé tette, hogy 2019 őszétől az ízületi MR-vizsgálatok mellett a legtöbb vizsgálattípusra kiterjedő, kontrasztos MR-vizsgálatokat is bevezessen az egészségközpont. Ezt külön idősávban, a megfelelő szakmai felügyelet mellett alakították ki, sőt, működésének harmadik évében már a rendszeres szív MR-diagnosztikai is a vizsgálati portfólió részét képezte.

„Páciensközpontú, professzionális szolgáltatást nyújtó szakmai csapatot álmodtunk meg” – avat be a kezdeti célokba Szekér Zoltán, az egészségközpont ügyvezető igazgatója. – „A rendszerben sportsebészek, ortopédusok, idegsebészek és teljes körű rehabilitációs csapat dolgozik. A diagnosztikai területen pedig a szigorú szakmai irányítás alatt, egy csapatként működő MR-operátorokra és radiológusokra esküszöm. Valódi MR-operátori közösséget és saját, szerv- és betegségspecifikus teleradiológiai csapatot építettünk ki. A klinikusok, a rehabilitációs szakemberek és a radiológusok egymás munkáját támogatva, a legjobb diagnosztikai eszköztárat megtalálva és alkalmazva, szakmai egyeztetéseket tartva segítik elő pácienseink mielőbbi gyógyulását.”

A Medical Point Egészségközpont természetesen részt vesz a szakterületéhez kapcsolódó kutatási és klinikai tevékenységben is, aktív részvételt vállalt a térd ízületek MR-diagnosztikáját elemző mesterséges intelligencia rendszer kialakításában, amelyben eredményeit már idén a Medical Point betegei is élvezhetik, de a szakmai csapat olyan specialitásokat is felvállal, mint a keresztszalag szakadások és szeméremcsont (os pubis) vizsgálatainak tökéletesítése.

Talán ennek a szakmai fókusznak és páciensközpontú szolgáltatásnak is köszönhető, hogy az egészségközpont három éves működése alatt nemcsak magánügyfelek ezreit érte el, hanem sikeres együttműködést alakított ki a magyar élsport meghatározó egyesületeivel: az FTC-vel, a Puskás Akadémiával, a Paksi Futball Clubbal, a DVSC-vel, a magyar labdarúgó válogatottal, a kosárlabda válogatottal, kézilabdacsapatokkal, teniszezőkkel, ökölvívókkal és olimpikonokkal. Sőt, 2021 nyarán a Medical Point részt vett az UEFA Labdarúgó-Európa-bajnokság sportdiagnosztikai hátterének biztosításában.

„Az első három év egy vállalkozás életében a nagykorúvá válást jelenti, megmutatja, hogy az eredeti szakmai és üzleti ötlet mennyire volt életképes. Én azt látom, hogy a megfelelő stratégia kialakításával, a kiváló szakmai csapat összekovácsolódásával ez a három év még csak a történet elejét jelenti számunkra” – emelte ki Szekér Zoltán. – „Különösen büszke vagyok ennek fényében arra, hogy a Medical Point hároméves történetének második fele a pandémiás időszakra esett, és a nehéz körülmények között is képesek voltunk a kitűzött céloknak megfelelően fejlődni – mind szakmai, mind üzleti tekintetben.”

Legolvasottabb cikkeink