• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Idegesíti a főnöke? Mozogjon, hogy könnyebben elviselje!

Egészségmagazin Forrás: Életmód Orvosi Központ

A munkahelyi hangulat nagyban befolyásolja a produktivitást, ám szinte elképzelhetetlen olyan feladatkör, ami ne járna stresszel.

Akár a főnöke vagy a munkatársai miatt telik be a pohár, akár egy határidős munka miatt feszített a tempó, a feszültséget bizony kezelni szükséges, hiszen ez nemcsak a teljesítményét, de az egészségét is veszélyezteti. Németh Vivien, az Életmód Orvosi Központ mozgásterapeutája szerint rendszeres edzéssel nemcsak a munkahelyi stressz csökkenthető, de a produktivitása is fokozható!

Csökkentse stressz szintjét és fokozza teljesítményét mozgással!

Napjainkban a legtöbb ember ülőmunkát végez, és a munkaidő letelte után sem szán időt a testmozgásra. Pedig rendszeres edzés által amellett, hogy boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá válunk a felszabaduló endorfin miatt, tanulmányok kimutatták, hogy hatékonyabb munkavégzésre is vagyunk képesek. Ráadásul a stressztűrésünk is fokozódik, így nem lesz olyan nagy befolyással ránk a munkahelyen jelenlévő esetleges feszültség.

„Testedzés hatására az agy vérellátásának fokozódása miatt javul annak oxigén-ellátottsága, melynek eredményeként javul a memória, valamint az információfeldolgozás gyorsasága. Emellett fokozódik a koncentráció-képesség, a munka iránti elkötelezettség, a stressztűrő képesség, egyszóval a munkahelyi teljesítmény is kedvező átalakuláson megy keresztül - nem hiába mondják, hogy ép testben, ép lélek, ami természetesen nagy befolyást gyakorol a produktivitásra. Ráadásul rendszeres mozgás hatására javul a helyzetmegoldó képesség, valamint a test pozitív átalakulása miatt nő az önbizalom, a testi elégedettség, amely tovább fokozza a munkahelyi sikereket"- mondja Németh Vivien.

Fontos azonban, hogy a mozgás ezen hatása csakis akkor érvényesül, ha valaki rendszeresen sportol, és hetente minimum háromszor kb. 40-60 percet szán rá. Hogy munkaidő előtt vagy után áll neki, az mindegy, sőt, svéd kutatások szerint a munkaidő alatti edzés is lényegesen megnöveli a hatékonyságot.

Így hat a mozgás a munkahelyi teljesítményre:
- 90%-kal javítja a munkavállaló egészségét,
- 66%-kal fejleszti a stresszkezelést,
- 47%-kal fokozza a teljesítményt,
- 32%-kal csökkenti a betegség miatti távollétet,
- 53%-kal erősíti a csapatszellemet.

Növelje teljesítményét, miközben formálja alakját!

Nekikezdeni a sportolásnak úgy, hogy előtte nem mozgott rendszeresen, nehéz, nemcsak azért mert könnyű elveszteni a kezdeti motivációt, de nem egyszerű megtalálni az ideális mozgásformát sem. Ebben nagy segítséget nyújthat egy személyi edző, aki előzetes állapotfelmérés után személyre szabott mozgásprogramot javasol. Ennek nagy előnye, hogy ezáltal több legyet lehet ütni egy csapásra: ugyanis van, aki hajt és motivál, valamint így közelebb kerülhetünk az álomalakhoz miközben eredményesebb és hatékonyabb munkavállalóvá válunk, ráadásul egészségi állapotunkért is sokat teszünk.