• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Ívelő karrier, lankadó potencia?

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

A megkérdezettek többsége összefüggést lát a sikeres nő által kiváltott frusztráció és a merevedési problémák kialakulása között.

Napjainkban a nők sok területen vállalnak vezető szerepet, egyre többen döntenek a saját karrier építése mellett, és gyakran sikeresebbek, mint partnerük. A Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport kutatása arra kereste a választ, hogy ez a változás, az átalakuló családmodell mennyire és milyen irányba befolyásolta a párok szexuális életét. Felmérésük egyik lényeges kérdése volt, hogyan reagál(ná)nak a férfiak arra, ha partnerük karrierje magasabbra ível, mint az övék vagy többet keresnek náluk.
Több mint 2500-an töltötték ki azt az internetes kérdőívet, amelyből kiderült, a férfiak jelentős többsége (83%) úgy véli, nem érinti kellemetlenül, ha párja karrierje sikeresebb az övénél. Ezzel szemben, különösen a saját vállalkozással rendelkező vagy vezető pozícióban lévő hölgyek több mint 50%-a véli úgy, igenis problémát okoz, ha sikeresebbek partnerüknél.

A nők karrier építése többféle módon is befolyásolhatja a párok szexuális életét. Egyfelől csökken az együtt töltött idő, és a túlhajszolt, stresszes munkát végző nő fáradtsága csökkenti az együttlétek gyakoriságát, de az is előfordulhat, hogy egy párkapcsolatban partnere sikere frusztrálja a férfit. Ebben az esetben az is előfordulhat, hogy a frusztráció vagy a bizonyítási kényszer eseti, sőt akár tartós merevedési zavart is okozhat.


A férfiak negyede a nő sikerei okozta frusztrációt hibáztatja a merevedési zavarokért. A vezető beosztású nők pedig úgy vélik, 10 esetből négyszer az kozza a férfi szexuális kudarcát, hogy partnere jobban teljesít nála a munka világában. A kérdőív kitöltőinek 62,5 százaléka, tehát jelentős többsége összefüggést lát a sikeres nő által kiváltott frusztráció és a merevedési problémák között. A nők csaknem egy ötöde véli úgy, akár ez az egyetlen tényező is okozhat olyan mértékű frusztrációt, amely befolyásolja a szexuális teljesítőképességet.

Legolvasottabb cikkeink