• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Január 25-ig várják a recepteket

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

A verseny a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és diabéteszeseknek szól.

A Kor Kontroll Társaság és a MOMOT második receptversenyére 2014. január 25-ig küldhetik be receptjeiket. A nyertest egy wellness hétvége várja Egerben a négycsillagos Park Hotelben. A verseny zsűrijében ott van Csiki Sándor gasztroblogger is, aki a MOMOT egyik kongresszusán izgalmas előadást tartott a nagy tányér- nagy adagok összefüggésének kialakulásáról. Erről is kérdezték a vele készült interjúban.

- A fogyasztói társadalom XIX. századvégi modellje, az amerikai élelmiszeripar robbanásszerű terjeszkedése alapvetően befolyásolja étkezési szokásainkat. Drámai a gyorséttermek ételadagjainak változása. 1955-höz képest a McDonalds húspogácsa ötszörösére/ 500%/ a szénsavas üdítőital négy és félszeresére/ 457%/, a hasábburgonya mennyisége pedig két és félszeresére/ 250%/ nőtt Amerikában, ezzel párhuzamosan pedig az elhízott, túlsúlyos népesség térnyerésének lehettünk szemtanúi. Sajnos –évtizedes késéssel - de Európa is követi az amerikai rossz étkezési modellt. Az ízek, a ki- elégítetlen vágyak rabságában élő jóléti társadalmak elhízása megállíthatatlanul folytatódik nálunk is.

- Így aztán van értelme annak a receptversenynek, amit önök meghirdettek. Hogy lett a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság receptversenyében zsűritag?
– Nagyon egyszerűen! Dr. Bedros J. Róbert, professzor, aki a MOMOT elnöke bevont ebbe a munkába. Valójában én képviseltem azt a vonulatot, aki kézzel foghatóan ezzel foglalkozik. Végignéztem az összes beküldött receptet, többségük műkedvelő volt, de akadt köztük igazi profi munka is!

- Mi a kedvenc étele a gasztrobloggernek?
– Megmondom őszintén, akik ilyennel foglalkoznak, azokra az jellemző, hogy mindenevők. Jöhet hús, hal, zöldség, bármi. A gyerekkoromban nagyon szerettem a rakott kelkáposztát, imádom a leveseket, a tenger gyümölcseit, a gombákat, mindenben megtalálom az örömömet. Amikor itthon vagyok, akkor természetesen magamnak is főzök valamit.

- Ma mit főzött?
– Hirtelen határoztam el, nagyon szép tököt kaptam, ebből komponálok valami ételt, sok minden nincs hozzá, de valószínű a lecsóhoz fog hasonlítani. Úgy láttam jobbfajta virsli akad a hűtőben...