• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Keleti fölényt hozott a kórházi focitorna

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Jöttek, láttak és győztek a szabolcsiak a Magyar Kórházak IV. Foci Tornáján.

Keleti fölényt hozott az immár negyedik alkalommal megrendezett Magyar Kórházak Foci Tornája a Vasas Fáy utcai sporttelepén, hiszen az elődöntőbe kizárólag Kelet-Magyarországról érkezett csapatok jutottak, közülük pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak együttese volt a legjobb. Az évszakhoz képest szokatlanul csípős hidegben is jókedvűen, elszántan sorakozott fel a 30 résztvevő gárda a megnyitó ünnepségen. Három év alatt is nagy utat tett meg a rendezvény, hiszen az első Promosport Kft. által szervezett kórházi focitornán, 2011-ben – amikor még budapesti intézmények képviseltették magukat – 15 csapat mérte össze tudását, vagyis ennyi idő alatt megduplázódott a számuk - tudósítottak a szervezők.

Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke, majd Dr. Reiter József, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgató-helyettesének lelkesítő szavai után kezdődtek meg a küzdelmek, melyek sportszerű keretek között zajlottak. A „hagyományos" torna mellett – 2013-hoz hasonlóan - megrendezték a Partneri Tornát is, melyet elképesztő izgalmak közepette, az utolsó mérkőzésén 0-2-ről fordító, és így utolsó helyezettből a dobogó tetejére fellépő Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) csapata nyert meg a címvédő Hartmann-Rico, a Hungaropharma és a GYEMSZI előtt.

A kórházi viadalon a 30 együttes hat csoportban küzdött a 16 továbbjutó helyért, majd az igazi izgalmak ezt követően kezdődtek, hiszen onnantól egyenes kieséses rendszerben ment tovább a torna. Az elődöntőig vezető úton aztán elvérzett többek között a kétszeres győztes Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) csapata, valamint korábbi döntősök, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, illetve a Szent Lázár Megyei Kórház alakulata is. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy az elmúlt évhez képest tovább emelkedett a színvonal, erős, elszánt újoncok csatlakoztak a mezőnyhöz, akik közül ketten is eljutottak a legjobb négy közé.

A szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ munkatársai egész nap meggyőző teljesítmény nyújtottak, a döntőben viszont a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak legjobbjai frissebbek voltak, így történetük során először aranyérmet szereztek a kupán! A 2013-as győztes Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum focistái a bronzérem mellett a két különdíjjal is vigasztalódtak: Kiss Imre fiatalokat megszégyenítve repkedett a kapuban, aminek köszönhetően ő lett a torna legjobb kapusa, míg csapattársa, a gólokat a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is valósággal ontó Dr. Valóczki József a gólkirályi címért járó trófeát vehette át. Az ugyancsak debütáló karcagi Kátai Gábor Kórház negyedik helye is elismerésre méltó teljesítmény.

Természetesen nincs megállás, a Promosport Kft. jövőre a jubileumi ötödik kórházi tornán is szeretne még színvonalasabb programokkal kedveskedni a résztvevőknek, így a tervek szerint Magyarország 36 legnagyobb fővárosi és vidéki kórházát hívja meg az eseményre, amelyen a hölgyek és a focit nem annyira előnyben részesítő kísérők számára is meglepetésekkel készül: lesz bográcsfőzőverseny is, a finom gulyáslevesük elkészítéséhez várhatóan 150 kg marhalábszár áll majd rendelkezésre!