• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kórházi fertőzések megelőzése

Egészségmagazin Szerző:

Levegőfertőtlenítés a mikroorganizmusok elpusztításával.

Az UV STERIL AIR SYSTEM GENIUS 485 CTI rendszer legfőbb célja modern technológia felhasználásával a minőség és az egészségügyi kockázatkezelés javítása a kiemelten fontos területeken.

A kórházi fertőzések okozója valamiféle biológiai hordozó (baktérium, vírus, gomba, spóra és endotoxin), amelyeket a levegőben szálló por szállít, és belélegezve közvetlenül megfertőzi az embert, a por leülepedése által gyakorlatilag minden egyes tárgyat, ezáltal megszüntetve az eszközök műtét közbeni sterilitását vagy a nyílt seb közvetlen fertőzését okozva.

20 évvel korábban az ultra-finom részecskék (2,5-0,001 μmm) jelenléte elhanyagolható volt, mára azonban ezek váltak a légszennyezettség fő okává, az átlagos koncentrációjuk 10 millió részecske a levegő minden egyes literjében. A tudomány mai állása szerint ez a koncentráció, a szennyező gázokkal és biológiai kórokozókkal együtt, az élőszervezet számára általában ártalmatlan anyagok károssá, mérgezővé válhatnak.

Az egészségügyi dolgozókra vonatkozó kockázati tényezőt figyelembe véve, az egészségügyi intézet értékcsökkenése százalékosan magában foglalja a baleseteket, kártérítéseket, amelyek nehezen kezelhetőek mind szervezeti, mind gazdasági szinteken. A kórház, egészségügyi intézmény, mint környezet minden esetben „kockázatnak" minősül, a fertőzés lehetősége hatással van a dolgozókra, látogatókra, további betegre, akik igénybevett immunrendszere nem feltétlen képes ellálni az efféle biológiai természetű exogén támadásoknak.

A fő követendő irányvonal, a fertőtlenítés és a belső levegő minőségének folyamatos szabályozása (IAQ), különös tekintettel a zárt, légkondícionált területekre, kiemelten veszélyesnek minősülő területken, mint például műtők, égési osztályok, fertőző osztály, patológia.

Mikrobiológiai analízis

Az 1. ábrán látható grafikonon megjelenő adatok összehasonlítják a külső levegő és egy szeméttároló levegő szennyezését. Ez utóbbi kiválóan alkalmas a különösen szennyezett levegő reprezentálására. A kültéri levegő szennyezettség mértéke azért fontos, hogy követhető legyen annak beltéri levegőre gyakorolt befolyásoló hatása.

Az értékeket rögzítették délelőtt 9.30-kor, majd az első mintákat 11.45-kor a lámpa üzembe helyezése után vették. Figyelemre méltó módon csökkent a levegőben terjedő mikroorganizmusok száma. A kültér levegőjében megtalálható mikroorganizmusok száma alapján végzett számítások a mikrobák 50%-os csökkenését prognosztizáltak. A végső eredmények az eredetiekkel összehasonlítva radikális csökkenést mutattak.

A SPECTRAL UV lámpa használata előtt a helységben a mikrobák száma magasabb volt a környezetéhez képest, azonban a lámpa használatával a szennyezettség mértéke elhanyagolhatóvá vált.
Ezzel egy időben egy másik fontos vizsgálatot is folytattak, a levegő beszívó egység és a levegő fúvókák közvetlen közeléből vettek mintákat. Ahogy a 2. ábrán is tisztán látható, a beszívott kezeletlen levegő jóval magasabb arányban tartalmaz mikrobákat, mint a fúvókákból kijövő. Látható tehát, hogy a SPECTRAL UV fertőtlenítő lámpa kiválóan alkalmas a levegőben lévő mikroorganizmusok elpusztítására.

A lámpa hatásosságának bizonyítására egy 70 köbméteres helységet Bacillus Subtilis baktériummal árasztottak el. Ezt követően rendszeres időközönként mintát vettek annak levegőjéből, a mikrobaszint ellenőrzéséhez. A fertőtlenítő bekapcsolása előtti, valamint a szerkezet működése közbeni mintavételezést egy S.A.S rendszer végezte. A 3. ábrán látható eredmény magáért beszél; rövid idő alatt drasztikusan csökkent a levegőben előforduló mikrobák száma, ezzel igazolva a fertőtlenítő lámpa hatékonyságát, hatásosságát.

Levegőfertőtlenítés a mikroorganizmusok elpusztításával!

A készülékek az EMKI (ORKI) és az Epidemiológiai Intézet által vannak bevizsgálva és megfelelnek az előírásoknak.

Az Új Széchenyi Terv keretében a regionális operatív programok: Egészségügyi alapellátás fejlesztése c. komponensében az ÉAOP – 4.1.2/A – 11 és az ÉMOP – a.1.1/A – 11 pályázati felhívásában szereplő feltételeknek minden téren megfelelnek!

LINK: http://www.nfu.hu/forum_topic_pate/605/filter?offset=0&theme_filter=
(A linken található a pályázati felhívás, melynek a nyolcadik oldalán található 2. pont utolsó alpontjában szereplő pályázható eszközök között szerepel a levegő fertőtlenítésére.)

Érdeklődés esetén minden szükséges dokumentációt rendelkezésre bocsátunk.

Kimagasló ár-érték arány!

Érdeklődéseiket a purusventus@gmail.com email címen illetve a (30)300-11-25 telefonszámon várjuk!