• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kossuth tér: most oda kell menni

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Most közvetlenül is tehetnek valamit magukért és a kórházukért a városlakók.

Az egész család számára nyújt ingyenes és egészséges szórakozást október 03-án Kecskeméten, a Kossuth téren a Richter Egészségváros Program. A 10 órától 18 óráig tartó rendezvény keretében bárki évek óta halogatott egészségügyi ellenőrzéseken eshet túl, többek között prosztata-, csontritkulás- és bőrgyógyászati szűrést, koleszterinszint- és vérnyomásmérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók. A szűrővizsgálatok mellett egészségügyi tanácsadásokon is részt vehetnek az érdeklődők: Alzheimer-kór, nőgyógyászati, kardiológiai és urológiai témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ.

A kampány védnöke, Rudolf Péter köszöntőjével, Katus Attila pedig délutáni aerobic órájával igyekszik a lakosság figyelmét ráirányítani a megelőzés fontosságára, az egészség megőrzésének érdekében tett felelős lépésekre. A rendezvényen színpadra lép többek között a Kiskunfélegyházi Mazsorett Együttes, a Főnix Dance 2005 Tánc és Sportegyesület, az Acrobat Original Dance School, a Lajosmizsei Társastánc Iskola és Nagy Zsuzsanna torna bemutatójával. A színpadi program házigazda műsorvezetője Jaksity Kata.

A helyszínen nemcsak saját egészségükért tehetnek a látogatók, hanem a város egészségügyi intézményének fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak. A Richter 2.000.000 forint adományt ajánl fel a Kecskeméti Megyei Kórház számára. Ezt az adományalapot a rendezvényre látogató és a programokban aktívan részt vevő lakosok egy játék keretében növelhetik.

Érkezéskor minden résztvevő pontgyűjtő füzetet kap. Valamennyi szűrővizsgálatért, tanácsadáson való részvételért, egy-egy előadás meghallgatásáért, teszt kitöltéséért vagy a fitneszeszközök használatáért adománypontok járnak. A beváltott pontokat a Richter forintban hozzáadja a kórház számára szánt adomány alapösszegéhez. A saját szűrőadatokat tartalmazó füzetet a résztvevők megőrizhetik, és azt később megmutathatják háziorvosuknak.

A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a kampány teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.

Legolvasottabb cikkeink