• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Maratoni masszázsból készül a rekorddöntésre

Egészségmagazin Szerző:

A világrekord-megdöntési kísérlet június 9 és 11 között zajlik, ahová masszázs alanyként még lehet jelentkezni.

Világrekord megdöntésre készül Horváth János, 24 éves sport- és gyógymasszőr, aki a maratoni masszázs jelenleg felállított 51 órás, szintén magyar rekordját szeretné megdönteni. A rendkívüli koncentrációt és állóképességet igénylő feladat teljesítését azért tűzte ki céljául, mert ezzel szeretné felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy bármilyen szakmában lehet nagy célokat kitűzni és megvalósítani. Nem titkolt vágya, hogy teljesítményével felhívja magára olyan sportegyesületek figyelmét, akik az olimpiai játékokra készítenek fel csapatot. Az öltözőszekrénye ajtaján motivációként egy szó áll: „Tokió".

A ránézésre is komoly kihívást jelentő feladat megvalósításában nem volt egyszerű megfelelő helyszínt találni. Többszöri nekifutás után végül a VII. kerületben található Egészségműhelyt választotta. „Itt minden rendelkezésre áll úgy a felkészüléshez, mint a lebonyolításhoz" – mondta el Péter Krisztina a hely tulajdonosa, aki nemrégiben nyitotta a kifejezetten egészségfejlesztők számára kialakított közösségi munkahelyet. „Volt néhány dolog, amit nélkülözhetetlennek gondoltunk.

Nagyon nagy örömünkre szolgál, hogy ezzel kapcsolatban azonnal mellénk álltak, akiket megkerestünk. Különösen vonatkozik ez János biztonságát szolgáló eszközökre, úgymint a magasságban pontosan állítható masszázságyra, a szív- és állapotvizsgálatokra, de említhetném itt az Alexander technikát biztosító trénert is. Ezek alaphangon kellenének minden olyan masszázs-munkahelyre, ahol egy masszőr több mint 4 órát dolgozik egyhuzamban, itt pedig sokkal hosszabb időről van szó."

A világrekordokkal kapcsolatban a legfontosabb feladat a hitelesség biztosítása. Ennek érdekében nemcsak videófelvételek készülnek, de az internet segítségével élőben is elérhető lesz a helyszín. 30 percenként kerül valaki a masszőr keze alá a nappali órákban, éjszaka pedig 60 percig fog egy-egy személyt masszírozni. A hitelességet a folyamatosan dokumentáló és tanúsító jegyzőkönyv vezetők is igazolják.

A világrekord-megdöntési kísérlet június 9 és 11 között zajlik, ahová masszázs alanyként még lehet jelentkezni. A helyszín Budapesten, VII. kerület, Szövetség utca 10-12. Aki szeretne részese lenni a világrekord megdöntési kísérletnek, a www.egeszsegmuhely.hu weboldalon foglalhat időpontot.