• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Megkezdődött a magyar világjáték

Egészségmagazin Forrás: Weborvos

Oscar-díjas rendezők közreműködésével ma indult a véradásért indított filmes világjáték.

Ma reggel 10 órakor indult a visszaszámlálás: a „Shoot4Life" avagy „Forgass az életért" világjátékban résztvevőknek ugyanis 24 óra áll rendelkezésükre, hogy a világ öt kontinensének országaiban leforgassák a véradásról szóló dokumentumfilmjeiket. A verseny zsűrije, melyet az Oscar-díjas Jirí Menzel és Szabó István vezet, már holnap este 22.00 órakor ereményt is hirdet a Magyar Vöröskereszt budapesti székházában. A díjazott kisfilmek megtekinthetők lesznek a http://shoot4life.tv weboldalon, ahol máris olvasható a játékról bővebb információ.

Az esemény helyszíne az Aréna Plaza, nem csupán a filmes világverseny indulásának ad otthont, hanem a nap folyamán itt rendezik a Magyar Vöröskereszt „Véradó és egészségnapját". A program keretében a helyszínen 11-18 óra között a Magyar Vöröskereszt várja a véradókat, akik ingyenes szűrővizsgálatban és értékes ajándékokban részesülhetnek.

A Magyar és a Nemzetközi Vöröskereszt karitatív tevékenységei között fontos szerepet kap a véradás szükségességének népszerűsítése. A Shoot4life világjáték - melynek elnöke Habsburg György - a film eszközével hívja fel a figyelmet az önkéntes véradás fontosságára. A résztvevő stáboknak 24 óra leforgása alatt kötetlen stílusú és műfajú maximum 3 perces rövidfilmet kell készíteniük a véradásról három kötelező elem beépítésével. A világjáték világszerte szimultán, öt kontinens számos országában zajlik, köztük: Amerikai Egyesült Államok (New York, Los Angeles) Ausztrália (Melbourne), Brazília (Rio de Janeiro), Fülöp-Szigetek (Manila), India (Új Delhi), Kongó (Kinshasa), Magyarország (Budapest).

A november 23-án reggel 10 óráig a játék weboldalára feltöltött alkoltásokat illusztris nemzetközi szakmai zsűri bírálja el: a program művészeti igazgatója prof. Karl Bardosh a New York University magyar származású professzora és az indiai Sandeep Marwah, az Ázsiai Filmakadémia elnöke, a zsűri vezetői pedig az Oscar-díjas filmrednezők Jirí Menzel és Szabó István.

A döntőbe minden kontinensről 5-5 film juthat, s a kontinens-győztesek közül kerül ki a Shoot4life világjáték győztese, melyet idén Budapesten hirdet ki a zsűri november 23-án 22 órakor a Magyar Vöröskereszt székházában.

Legolvasottabb cikkeink